Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μεγαλύτερη πρόκληση του Τσιτσιπά: Ετσι θα ανέβει στο Νο.1

Η μεγαλύτερη πρόκληση του Τσιτσιπά: Ετσι θα ανέβει στο Νο.1

Πώς ο Ελληνας τενίστας θα ανέβει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση απέκλεισε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (2-1) και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά που διεξάγεται στο Σινσινάτι. Ο Ελληνας τενίστας επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία και σε λίγες ώρες (23:30) θα αντιμετωπίσει τον Μπόρνα Τσόριτς στον τελικό της αμερικάνικης διοργάνωσης.

Εάν ο συμπατριώτης μας επικρατήσει του Κροάτη θα κατακτήσει τον τρίτο του τίτλο στη φετινή σεζόν, αλλά και δεύτερο σε επίπεδο Masters. Υπενθυμίζουμε ότι ο 24χρονος τενίστας τον περασμένο Απρίλιο είχε κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο στο Μόντε Κάρλο, ενώ τον Ιούνιο είχε πάρει τον τίτλο στο τουρνουά που διεξήχθη στην Μαγιόρκα.

Με την εξαιρετική πορεία που έχει πραγματοποιήσει στο Σινσινάτι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα επιστρέψει στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ εάν καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο θα ανέβει στο Νο.4 του κόσμου.

Ο αποψινός τελικός με τον Τσόριτς είναι πάρα πολύ σημαντικός για τον Ελληνα τενίστα, καθώς εκτός από το χρηματικό έπαθλο και το Νο.4, θα του δώσει επίσης ψυχολογία ενόψει του US Open που ακολουθεί (27/8 – 11/9), αλλά και τη δυνατότητα να διεκδικήσει το Νο.1 της ATP! Πώς θα ανέβει στην κορυφή; Εάν κατακτήσει τον τίτλο στο Σινσινάτι και το US Open θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο.1, χωρίς μάλιστα να τον ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι υπόλοιποι τενίστες του Top-3.

Δύσκολο ναι, ακατόρθωτο όχι. Ο Στέφανος άλλωστε απέδειξε και στον χθεσινό ημιτελικό με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε τενίστα και ως εκ τούτου έχει όλα όσα χρειάζονται και θα μπορούσε να είναι το επόμενο Νο.1 του κόσμου.

Οσον αφορά στη μάχη για την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, εκτός από τον Στέφανο Τσιτσιπά, εάν βέβαια ο Ελληνας τενίστας κατακτήσει τον τίτλο στο Σινσινάτι, πιθανότητες για να ανέβουν στην πρώτη θέση της ATP έχουν επίσης οι Ράφαελ Ναδάλ, Κάρλος Αλκαράθ και Κάσπερ Ρουντ, αλλά φυσικά και το νυν Νο.1, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος και ο Ναδάλ κρατούν την τύχη στα χέρια τους, καθώς όποιος από τους δύο πάρει τον τίτλο στο US Open, θα ανέβει στην πρώτη θέση, ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα των άλλων παικτών. Από εκεί και πέρα, οι Αλκαράθ και Ρουντ θέλουν τουλάχιστον δική τους πρόκριση στον τελικό, αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Πιο δύσκολο, αλλά όχι απίθανο, αφού το φετινό US Open αναμένεται να είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά των τελευταίων ετών.

Υπενθυμίζουμε ότι το US Open θα διεξαχθεί από τις 27 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024