Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ενας δαίμονας από τη Νότια Κορέα μας αναστάτωσε ευχάριστα

Ενας δαίμονας από τη Νότια Κορέα μας αναστάτωσε ευχάριστα

Πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή του Βασίλη Καραπιάλη για να δούμε χαφ του Ολυμπιακού να παίρνει την μπάλα με το δεξί (κάνοντας κοντρόλ και ντρίπλα μαζί) και να την πλασάρει σωστά με το αριστερό…

Αν αυτός ο μικρός δαίμονας από τη Νότιο Κορέα έμενε στο ματς, ο Ολυμπιακός θα έφευγε νικητής από το Γ.Σ.Π. της Λευκωσίας. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού χαμογελούν από το βράδυ της Πέμπτης κι αυτό φυσικά δεν οφείλεται στο ισόπαλο αποτέλεσμα. Οφείλεται στην εμφάνιση του Χουάνγκ που σκόρπισε ενθουσιασμό και άφησε υποσχέσεις για ακόμα καλύτερες μέρες.

Ο Χουάνγκ είναι παίκτης ομάδας. Δεν παίζει για τον εαυτό του και τα στατιστικά. Όσοι έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη να βάλει στη μεσαία γραμμή έναν παίκτη box to box δικαιώθηκαν. Πιο πολύ δικαιώθηκε το τμήμα σκάουτινγκ του πρωταθλητή που τον εντόπισε και τον τσεκάρισε….

Ο Χουάνγκ ξεχώριζε στο γήπεδο γιατί έκανε πράγματα που δεν τα κάνουν εύκολα οι άλλοι χαφ του Ολυμπιακού. Τσουλάει την μπάλα. Παίζει γρήγορα όταν την έχει στην κατοχή του κι όταν την μεταβιβάζει. Στη φάση του γκολ κάνει κάτι που είχαμε να το δούμε καιρό από χαφ του Ολυμπιακού.

Μην τρομάξετε αλλά πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή του αξεπέραστου Βασίλη Καραπιάλη για να δούμε χάφ του Ολυμπιακού να παίρνει την μπάλα με το δεξί (κάνοντας κοντρόλ και ντρίπλα μαζί) και να την πλασάρει σωστά με το αριστερό. Ξύπνησε μνήμες ο Χουάνγκ. Αποδείχτηκε ότι ένας παίκτης μπορεί να… νοστιμίσει το παιχνίδι μιας υποτονικής ομάδας που μοιάζει κουρασμένη.

Ο Νοτιοκορεάτης την ζωήρεψε, της έδωσε ρυθμό. Φάνηκε καθαρά αυτό από την ώρα που ζήτησε αλλαγή και αντικαταστάθηκε. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν αμέσως την ταχύτητα και τον δυναμισμό τους. Έχασαν μέτρα στο γήπεδο και γύρισαν στα όσα μας είχαν δείξει στα πρώτα τέσσερα ευρωπαϊκά ματς. Κρίμα που ο Ελ Αραμπί δεν ήταν σε καλό βράδυ και η ταχύτητα του Χουάνγκ και του Ραντζέλοβιτς έμεινε αναξιοποίητη.

Ο Ολυμπιακός έχει ένα σχεδόν μαγικό πεντάλεπτο που θα μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι και την πρόκριση. Βγήκε ο δαίμονας, ησύχασαν οι τρομοκρατημένοι παίκτες του Απόλλωνα κι ο Ολυμπιακός έμεινε να αμύνεται χωρίς να δημιουργεί πια προϋποθέσεις για γκολ.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα τον καθιστά φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αρκεί να είναι καλά ο Χουάνγκ και να επιστρέψουν κάποιοι από τους τραυματίες στη διάθεση του Κορμπεράν.

Ίσως ο Ισπανός να ατύχησε με την επιλογή του να βγάλει στο ματς τον ανέτοιμο Ντε λα Φουέντε αντί τύπου Βαλμπουενά που ξέρει να οδηγεί την ομάδα του στο γκολ. Σε κάθε περίπτωση όμως ο κόουτς των πρωταθλητών έχει να κρατήσει την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα του μετά το γκολ που δέχτηκε και το νέο πολύ καλό παιχνίδι που έκανε ο Μπα στο κέντρο της ερυθρόλευκης άμυνας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024