Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Tηλέμαχος»: Το αντι-drone ραντάρ της ΕΑΒ - Ταξίαρχος ΕΑ εξηγεί πως λειτουργεί

«Tηλέμαχος»: Το αντι-drone ραντάρ της ΕΑΒ – Ταξίαρχος ΕΑ εξηγεί πως λειτουργεί

Ο εμπνευστής του ραντάρ, τόνισε πως πρόκειται για μια τεχνολογία doppler και είναι 100% ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής

Για το ελληνικής κατασκευής και σχεδίασης «όπλο» της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας προκειμένου να αντιμετωπίζει τα τουρκικά drones μίλησε στον Σκάι o ταξίαρχος Ε.Α. της Πολεμικής Αεροπορίας Μπάμπης Παπασπύρος.

Το σκεπτικό

Ο εμπνευστής του ραντάρ αυτού το 2016, τόνισε πως πρόκειται για μια τεχνολογία doppler και είναι 100% ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής. «Το σκεπτικό ήταν να δημιουργηθεί ένα ραντάρ με μικρή ισχύ, που θα μπορούσε να παρέχει προστασία σε ευαίσθητους ζωτικούς χώρους όπως στα σύνορα και σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις», τόνισε ο κ. Παπασπύρος.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την προστασία υποδομών όπως τα αεροδρόμια, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τα τελευταία χρόνια το ραντάρ έχει μετεξελιχθεί.

Μετεξελίχθηκε

Αυτό συνέβη λόγω των απειλών των drones που βλέπουμε σε χώρες όπως το Ισραήλ και η Ινδία, εξήγησε ο ταξίαρχος Ε.Α. «Λειτουργεί καλύτερα εντός κατοικημένων περιοχών με κίνηση ανθρώπων και οχημάτων. Κι έτσι μετεξελίχηκε σε ραντάρ που εντοπίζει στόχους χαμηλά ιπτάμενους», συμπλήρωσε.

Το εντυπωσιακό όπως είπε, είναι ότι αποκαλύπτει mini drone σε ύψος 2 – 5 μέτρα πάνω από το έδαφος και έχει ήδη δοκιμαστεί πλήρως.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024