Λύση στο πρόβλημα ύδρευσης δρομολογείται στην Αμφιλοχία
Λύση για την Αμφιλοχία δίνεται αναφορικά με την ύδρευση του Δήμου. «Η Αμφιλοχία επιτέλους θα πιει νερό» δήλωσε ο Δήμαρχος καταδεικνύοντας το μεγάλο πρόβλημα δεκαετιών που οδεύει προς επίλυση.
Οριστική επίλυση στο πρόβλημα της υδροδότησης, το οποίο ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες την Αμφιλοχία, επιφέρει η έγκριση της ένταξης του έργου «Ενίσχυση Υδροδότησης Αμφιλοχίας από νέα γεώτρηση στη θέση Παληάμπελα Γιαννοπούλων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», συνολικού κόστους 3.972.200,00€, από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.
Η υλοποίηση του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή νέου εξωτερικού υδραγωγείου, δικτύου αγωγών μεταφοράς πόσιμου νερού από γεώτρηση στη θέση «Παληάμπελα» Γιαννοπούλων, καθώς και τα απαραίτητα αντλιοστάσια και δεξαμενές αποθήκευσης.
«Επιτέλους η Αμφιλοχία θα πιει νερό. Πετύχαμε άλλη μια σημαντική εξέλιξη στο ζήτημα της υδροδότησης της Αμφιλοχίας, αφού εντάξαμε το σχετικό έργο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εκκινήσουν οι διαδικασίες της προκήρυξης και της εγκατάστασης αναδόχου. Πρόκειται για μια σαφώς πολύ ευχάριστη εξέλιξη, αφού η ενίσχυση της υδροδότησης αποτελεί τόσο έργο ουσιαστικής βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών όσο και ανάπτυξης όλης της περιοχής», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας.
- ΗΠΑ: Η ICE του Τραμπ συνεχίζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τέσσερις νεκροί σε έναν χρόνο – Η διαβόητη δράση της
- Τρομοκρατία: Οι δολοφονίες δεν άλλαξαν ποτέ την ιστορία του κόσμου
- H άνοια κοστίζει στην Ευρώπη εκατοντάδες δισ. τον χρόνο – Τα περισσότερα τα πληρώνουν οι οικογένειες
- Φωτιά σε διαμέρισμα στον Άγιο Ελευθέριο
- Θεσσαλονίκη: Οδύνη στην κηδεία της 15χρονης αθλήτριας του ΠΑΟΚ που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο
- Το «καρφί» του Γιαμάλ στη συνέντευξη Τύπου: «Λέτε ότι δεν είμαι στην καλύτερη φόρμα, οπότε μην περιμένετε κάτι ιδιαίτερο»
- Επιστολή του Δημάρχου Πειραιά στον Πρωθυπουργό για την υπογειοποίηση των Γραμμών του ΗΣΑΠ
- Ανδρουλάκης: Να κλείσει ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών, της τοξικότητας, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442