Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινάει το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στα Τρίκαλα

Ξεκινάει το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στα Τρίκαλα

Η δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου που ξεκινάει στα Τρίκαλα από τον Δήμο Τρικκαίων, δημιουργεί νέα δεδομένα για την τοπική επιχειρηματικότητα της πόλης που αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά,

Μεγάλη αστική παρέμβαση ξεκινάει στα Τρίκαλα από τον Δήμο Τρικκαίων προϋπολογισμού σχεδόν 2 εκατ. Ευρώ, με έμφαση στην τρικαλινή επιχειρηματικότητα. Ο λόγος για το Open Mall, το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου.

Οι εργασίες ξεκινούν στο πρώτο υποέργο του Open Mall, που ονομάζεται «Αναβάθμιση του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης των Τρικάλων και μετατροπή της οδού 25ης Μαρτίου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας», με προϋπολογισμό 723.000 € και χρηματοδότηση από το ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΤΠΑ & Π∆Ε).

Το έργο ουσιαστικά θα προκαλέσει τόνωση της επιχειρηματικότητας αφού τα Τρίκαλα θα γίνουν ελκυστικότερος προορισμός για τους επισκέπτες μακρά διαρκείας που θα μπορούν να συνδυάσουν μια βόλτα με αγορές. Παράλληλα θα δημιουργηθούν και οι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε η πόλη να γίνει ακόμη πιο κατάλληλη για νέες επιχειρηματικές επενδύσεις.

Με άλλα λόγια, ο Δήμος Τρικκαίων ενισχύει το κέντρο της πόλης και αυξάνει τη δυνατότητα αναθέρμανσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, σε συνδυασμό και με την αυξημένη τουριστική κίνηση.

Η περιοχή της μεγάλης αστικής παρέμβασης

Ήπιας κυκλοφορίας η 25ης Μαρτίου

Στην οδό 25ης Μαρτίου θα γίνουν παρεμβάσεις, με μέτρα ήπιας κυκλοφορίας για μείωση ταχύτητας των οχημάτων. Μάλιστα οι παρεμβάσεις θα οδηγήσουν σε ενοποίηση των υπαρχόντων πεζοδρόμων στα «μανάβικα» με τη «νέα» 25ης Μαρτίου, δημιουργώντας μια εικόνα βιώσιμης ανάπλασης του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης.

Τα έργα είναι:

Υψομετρική ενοποίηση του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων της οδού 25ης Μαρτίου και στο τμήμα αυτής από την οδό Νικοτσάρα έως την οδό Ερμού, με σαφή διαχωρισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων από τον χώρο κυκλοφορίας πεζών.

Διαμόρφωση θέσεων ολιγόλεπτης στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των εμπόρων και των πολιτών, χώρων πρασίνου και καθιστικών.

Το πλάτος της λωρίδας κυκλοφορίας θα είναι 3.50μ. και θα στρωθεί με κυβόλιθο από γρανίτη όπως και οι θέσεις στάθμευσης πλάτους 2μ.Για τη μείωση της ταχύτητας των οδηγών θα διαμορφωθεί μια οφιοειδής διάταξη κυκλοφορίας (δηλαδή μία τεχνητή εναλλαγή στον διάδρομο κυκλοφορίας, που επιτυγχάνεται με συνεχείς στροφές, που δημιουργούνται στην οδό). Στη διασταύρωση της οδού 25ης Μαρτίου με τις οδούς Νικοτσάρα και Ερμού, δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας υπερυψωμένης διάβασης.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου

4 άξονες

Ο σχεδιασμός συνολικά για το Open Mall στα Τρίκαλα περιλαμβάνει 4 γενικές παρεμβάσεις:

  1. Μετατροπή της οδού 25ης Μαρτίου (από την οδό Νικοτσάρα έως την Πλατεία Πολυτεχνείου) σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με παράλληλη αναμόρφωση της πλατείας ΟΤΕ.
  2. Συνέχιση της ήπιας κυκλοφορίας της οδού Καραϊσκάκη ( για το τμήμα αυτής από την οδό Χαιροπούλου έως την Κολοκοτρώνη).
  3. Μερική αποκατάσταση υφιστάμενων πεζοδρόμων περιοχής Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου,
  4. Αποξήλωση στύλων φωτισμού στο ιστορικό εμπορικό κέντρο.

Τα οφέλη

Η δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου επιγραμματικά:

– δημιουργεί ενιαία πρόσοψη για πάνω από 150 καταστήματα, δωρεάν για τους ιδιοκτήτες
– αναβαθμίζει όλον τον δημόσιο χώρο, με νέα πεζοδρόμια, χώρους ανάπαυσης, πράσινο, προσβασιμότητα ΑμεΑ,  οδοφωτισμό, μετατροπή 25ης Μαρτίου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας κ.α.
– αξιοποιεί όλη την υπάρχουσα τεχνολογία για επισκέπτες, πελάτες, επιχειρηματίες, με δωρεάν wifi, συστήματα «έξυπνου» οδοφωτισμού & στάθμευσης, βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης, διαχείρισης κοινόχρηστων ποδηλάτων κ.α.
– προωθεί πολιτιστικές παρεμβάσεις.

Άνω κάτω η πόλη των Τρικάλων αλλά για καλό λόγο

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024