Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η καραντίνα γίνεται έμπνευση για τον 4χρονο Άρη και τις ζωγραφιές του

Η καραντίνα γίνεται έμπνευση για τον 4χρονο Άρη και τις ζωγραφιές του

Τα έργα που φώτισαν τις σκοτεινές ημέρες της πανδημίας από τον 4χρονο Άρη και τον μπαμπά του εκτίθενται στην Αντίπαρο.

Μία ιδιαίτερη τρυφερή έκθεση με πολύχρωμες «φωτεινές» πινελιές θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Τέχνης ΑΝΤΙ στην Αντίπαρο με έργα που δημιούργησε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με τον 4χρονο γιο του Άρη από την αρχή της καραντίνας μέχρι σήμερα.

«Τα έργα τα φτιάξαμε μαζί, είτε με τις πρώτες λέξεις που έλεγε, είτε όταν μου ζητούσε να ζωγραφίσουμε κάτι», αποκάλυψε ο «περήφανος μπαμπάς» και δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαδόπουλος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσθέτει: «μαζί με τη μαμά του θελήσαμε το σκοτάδι της πανδημίας, να το γεμίσουμε χρώμα και φως για τα όνειρα του. Μάλιστα σε κάθε πινελιά, ασυνείδητη, υποσυνείδητη και εντελώς συνειδητή αποκαλύπτονται, οι στιχομυθίες μας».

Διαβάστε επίσης: Σχολικά Είδη: 5 σχολικές τσάντες που θα ξετρελάνουν το παιδί σας

Κάθε λέξη, ή μία μαγική στιγμή του Άρη γίνεται ζωγραφιά σύμφωνα µε το βίωμα του μπαμπά.

Όπως, ο μικρός «Γκαγκάριν» (έτσι έλεγαν οι γονείς τον Άρη όταν φορούσε την ολόσωμη φόρμα για τον ύπνο) ο οποίος µπλέκει µε τον Άρμστρονγκ της παιδικής ηλικίας του πατέρα και τα πρώτα βήματα στο φεγγάρι ή η «Wonder Woman» μαμά ή ο Ντόναλντ Ντακ που έγινε Ντούλα Νταν και ήταν η πρώτη μονοκοντυλιά που έμαθε ο μπαμπάς από τον θείο του.

«Όταν πια ο Άρης μπορούσε να ρωτήσει ξεκίνησε ο διάλογος: µια πινελιά, µια μολυβιά, «όχι αυτό το χρώμα»», αναφέρει ο κ, Παπαδόπουλος. «Μια διαδικασία που διήρκησε δυο χρόνια μέχρι να πει: «είναι έτοιμο, μπαμπά µου»».

Κάθε έργο, μετρά εκατοντάδες ώρες, πινελιές και συζητήσεις, όπως ο χαχαρίας που κρύβει μέσα του τη χαρά της ζωής, ή ο βινόσαβος που μοιάζει με την Αντίπαρο από ψηλά.

«Ποιανού ιδέα ήταν; Ποιανού η πινελιά; Στην πορεία της ζωής, είναι ευθύνη των γονιών να προσφέρουν τα πιο όμορφα χρώματα στα παιδιά για να ζωγραφίσουν το δικό τους αποτύπωμα», καταλήγει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Πληροφορίες έκθεσης

Η Αίθουσα Τέχνης «ΑΝΤΙ» η οποία κλείνει φέτος τα δέκα χρόνια λειτουργίας της και βρίσκεται στην είσοδο του Κάστρου της Αντιπάρου θα φιλοξενήσει την έκθεση «Vovafisso» από τις 23 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024