
Θεσσαλία: «Σάρωσε» τις καλλιέργειες το χαλάζι – Ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις
Τεράστια ζημιά σε καλλιέργειες στο Καλαμάκι και στο Σωτήριο του δήμου Κιλελέρ
Τις πληγές τους μετρούν οι αγρότες στη Θεσσαλία, οι οποίοι είδαν τη σοδειά τους να έχει χτυπηθεί ανεπανόρθωτα από το τελευταίο χαλάζι.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αναμένεται σημαντική συρρίκνωση της φετινής παραγωγής, με τις σημαντικότερες ζημιές να έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, τριφυλλιού, σε αμπέλια και σε και οπωροφόρα δέντρα (αμυγδαλιές, αχλαδιές, ελιές, φιστικιές κ.λπ.).
Διαβάστε επίσης: Κεντρική Μακεδονία: Χαριστική η «βολή» για τα ροδάκινα – Εκτεταμένες οι καταστροφές
Οι αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά από το χαλάζι, μπορούν να υποβάλουν δήλωση ζημιάς ΕΛΓΑ στους αρμόδιους ανταποκριτές ως και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022. Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί πρέπει να έχουν μαζί τους τη Δήλωση ΟΣΔΕ 2022.
Τις πληγείσες περιοχές από το χαλάζι στις τοπικές κοινότητες του Καλαμακίου και του Σωτηρίου του Δήμου Κιλελέρ επισκέφθηκε κλιμάκιο του Δήμου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και γεωπόνων του ΕΛΓΑ.
Σε κοινή τους δήλωση οι αντιδήμαρχοι Ιωάννα Πινάκα, Κώστας Φιλιππούλης και Αλέκος Χονδρονάσιος οι οποίοι συμμετείχαν στο κλιμάκιο, τόνισαν με έμφαση ότι το μέγεθος της ζημίας από μια πρώτη εκτίμηση, φαίνεται να είναι πολύ μεγάλο. Εξέφρασαν όμως την πεποίθησή τους ότι οι εκτιμητές-γεωπόνοι του ΕΛΓΑ θα προβούν σε δίκαιες και τάχιστες εκτιμήσεις σεβόμενοι το μόχθο των αγροτών, οι οποίοι δυστυχώς, λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων, προεξοφλούν ότι η παραγωγή τους φέτος θα συρρικνωθεί σημαντικά.
- Τραμπ: Η εξέταση αρχείων για τα UFO φέρνει στο φως ενδιαφέροντα έγγραφα
- Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ θα κλείσουν εάν δεν αρθεί ο αποκλεισμός των ΗΠΑ
- Γαλλία: Πέθανε η ηθοποιός Νάντια Φαρές – Είχε βρεθεί αναίσθητη σε πισίνα και νοσηλευόταν σε κώμα
- Ουκρανία: Η Ρωσία θα προσπαθήσει να εμπλέξει ξανά στον πόλεμο τη Λευκορωσία, εκτιμά ο Ζελένσκι
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Και γαλλικά υποβρύχια στο Αιγαίο
- Σε διαπραγματεύσεις ο Τραμπ με την εφορία των ΗΠΑ σε σχέση με αγωγή ύψους 10 δισ.

