«Είτε πρόκεται για τον πόλεμο του Πούτιν είτε όχι, η γερμανική κυβέρνηση έχει ειδική ευθύνη στο να χτίσει γέφυρες λόγω της ιδιαίτερης γερμανορωσικής ιστορίας»
Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου εστιάζει στη συζήτηση που έχει ανακύψει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στη Γερμανία σχετικά με το ενδεχόμενο απαγόρευσης της βίζας για Ρώσους τουρίστες.
Μεταξύ άλλων παρατηρεί: «Είτε πρόκεται για τον πόλεμο του Πούτιν είτε όχι, η γερμανική κυβέρνηση έχει ειδική ευθύνη στο να χτίσει γέφυρες λόγω της ιδιαίτερης γερμανορωσικής ιστορίας (…) Ίσως είναι αλήθεια ότι οι Ρώσοι τουρίστες που έρχονται (στην Ευρώπη) είναι κυρίως πλούσιοι, ωφελημένοι του συστήματος Πούτιν και ότι μια τέτοια απαγόρευση αφορά ελάχιστα τους πολέμιους του Πούτιν (…)
Η ΕΕ να πάρει βαθιά ανάσα στην αντιπαράθεση με τον Πούτιν
»Η ΕΕ πρέπει να πάρει μια βαθιά ανάσα στην αντιπαράθεση με τον Πούτιν. Πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία, η οποία πρέπει να γίνει στρατιωτικά και οικονομικά ανεξάρτητη από τη Ρωσία.
»Αυτό απαιτεί μεγάλες θυσίες, ο ερχόμενος χειμώνας θα ωθήσει πολλές κοινωνίες στα όρια της αντοχής τους. Η επιθυμία να ‘αποκλείσουν΄ τώρα τους Ρώσους μπορεί να φαίνεται κατανοητή. Αλλά η μεγαλύτερη νίκη του Πούτιν θα ήταν αν η Ευρώπη προδώσει τις δικές της αξίες. Μια γενική ευρωπαϊκή απαγόρευση προς τους ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα ήταν σαν συλλογική τιμωρία».
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας