Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σάκης Αρναούτογλου: Μετά τον καύσωνα ο υδράργυρος θα υποχωρήσει 10 βαθμούς Κελσίου

Σάκης Αρναούτογλου: Μετά τον καύσωνα ο υδράργυρος θα υποχωρήσει 10 βαθμούς Κελσίου

Αλλαγή του σκηνικού του καιρού μετά τη ζέστη των επόμενων ημερών «βλέπει» ο Σάκης Αρναούτογλου

Μετά τον καύσωνα τριών ημερών, για τον οποίο προειδοποίησε η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει έως 10 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

Οπως έγραψε στη σελίδα του στο Facebook, σε κλειστές περιοχές και μακριά από τη θάλασσα, καθώς και στη νότια Κρήτη, η θερμοκρασία θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη.

Χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει: «Μετά το κύμα ζέστης, έντονη αστάθεια σε αρκετά μεγάλο τμήμα της χώρας αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα, όπου και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 9 – 10 βαθμών συγκριτικά με το ερχόμενο Σάββατο, όπου και θα νιώσουμε την περισσότερη ζέστη.

» Σημαντική θα είναι η εξασθένηση του μελτεμιού και πάλι από την ερχόμενη Δευτέρα 22/8 μέχρι και την Πέμπτη 25/8 με μικρή μόνο και πάλι ενίσχυσή του από τις 26/8 και μετά».

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

«Η μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά!

Μετά το κύμα ζέστης του ερχόμενου τριήμερου, έντονη αστάθεια σε αρκετά μεγάλο τμήμα της χώρας αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα όπου και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 9-10 βαθμών συγκριτικά με το ερχόμενο Σάββατο όπου και θα νιώσουμε την περισσότερη ζέστη!

Σημαντική θα είναι η εξασθένηση του μελτεμιού και πάλι από την ερχόμενη Δευτέρα 22/8 μέχρι και την Πέμπτη 25/8 με μικρή μόνο και πάλι ενίσχυση του από τις 26/8 και μετά!

Οσον αφορά στους χάρτες βροχής της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει ενημέρωση από εδώ και μέσα από τη σελίδα μου το συντομότερο δυνατό!

Για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή σας διαβάστε προσεκτικά το κείμενο στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ».

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ

Εκτακτο δελτίο καιρού για τον καύσωνα που έρχεται εξέδωσε η ΕΜΥ νωρίτερα, προειδοποιώντας για τις θερμοκρασίες «φωτιά»:

Την Πέμπτη (18-08-2022) η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και κατά τόπους στα δυτικά (και κυρίως στην Αιτωλοακαρνανία) τους 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 35 με 36.

Tην Παρασκευή (19-08-2022) η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 41 βαθμούς και στα νησιά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (20-08-2022) η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια χώρα θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται πως από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά, με καταιγίδες που πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Tην Κυριακή (21-08-2022) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (στις περισσότερες περιοχές η μέγιστη τιμή της στους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου), ενώ ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Μακεδονία, θα είναι άστατος.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024