
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Πέπλο» σκόνης κάλυψε τα πάντα
Η σφοδρή αμμοθύελλα που σημειώθηκε το Σάββατο είχε ως αποτέλεσμα τις έντονες εκκλήσεις της αστυνομίας για προσεκτική οδήγηση, καθώς η ορατότητα είχε πέσει κατακόρυφα.
Οι κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξύπνησαν την Κυριακή και αντίκρισαν έναν ουρανό γεμάτο σκόνη, καθώς μια τεράστια αμμοθύελλα έπληξε πολλές περιοχές της χώρας, αναγκάζοντας τις αρχές να εκδώσουν προειδοποιήσεις για τον καιρό και την κυκλοφορία.

Σε ξεχωριστές περιοχές των ΗΑΕ σημειώθηκαν βροχές διαφορετικής έντασης και σχηματίστηκε πυκνή σκόνη, που οδήγησαν σε μείωση της οριζόντιας ορατότητας σε λιγότερο από 500 μέτρα, ως αποτέλεσμα του ότι η χώρα επηρεάζεται από την επέκταση της επιφανειακής ατμοσφαιρικής ύφεσης που εκτείνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά.
Η ανώτερη ατμόσφαιρα οδήγησε στη ροή υγρών αερίων μαζών από την Αραβική Θάλασσα και τη Θάλασσα του Ομάν προς την περιοχή και τη χώρα, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη.
Το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας κάλεσε το κοινό να είναι προσεκτικό και προσεκτικό κατά τη διάρκεια των ισχυρών βροχοπτώσεων και της χαμηλής οριζόντιας ορατότητας και να μείνει μακριά από τα μέρη όπου τρέχουν οι κοιλάδες. Να τηρείτε τη μεταβλητή ταχύτητα που αναγράφεται στις πινακίδες και τις ηλεκτρονικές πινακίδες, προκειμένου να διαφυλάξετε την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των χρηστών του δρόμου.
Το επίσημο γραφείο μέσων ενημέρωσης του Άμπου Ντάμπι κάλεσε τους οδηγούς να «αποφεύγουν την οδήγηση εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο».
Η ορατότητα ήταν κάτω από 1 χιλιόμετρο στο Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι την Κυριακή. Ο καιρός σε όλα τα ΗΑΕ έχει ζεσταθεί τις τελευταίες δύο ημέρες, αλλάζοντας τα δροσερά πρωινά σε κάπως ηλιόλουστα.
Οι μετεωρολογικές αρχές δήλωσαν ότι η χώρα βρίσκεται επί του παρόντος υπό την επίδραση της ύφεσης της Ερυθράς Θάλασσας που συνοδεύεται από μια επιφανειακή ύφεση που εκτείνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά και οδηγεί σε αύξηση του σχηματισμού νεφών σε ορισμένα βόρεια, ανατολικά και εσωτερικά τμήματα της χώρας.
Μια σειρά από αμμοθύελλες, που θεωρείται ευρέως ότι επιδεινώνονται από την κλιματική αλλαγή, έχουν πνίξει φέτος το Ιράκ, το Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και άλλα κράτη, κλείνοντας αεροδρόμια και σχολεία και στέλνοντας χιλιάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
- ΕΛΑΣ: Συλλυπητήριο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την απώλεια της Βάγιας Νέστορα
- ΟΟΣΑ: Όταν οι δείκτες της οικονομίας ευημερούν, αλλά οι πολίτες δυσπιστούν – Το χαμένο «στοίχημα» της κυβέρνησης
- Λαπόρτα: «Έχουμε κάνει πρόταση στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Άλβαρες»
- Μητσοτάκης για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα: «Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων»
- Στο εδώλιο ο οδηγός της μοιραίας BMW στη Ρόδο για την απόπειρα καταστροφής του ηλεκτρονικού καταγραφέα
- «Άρπαξε τη νίκη» – Το Labubu πάει Μουντιάλ και στοχεύει στο τρόπαιο

