Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Deloitte: Στα 77 δισ. ευρώ η «αξία» του Κολοσσαίου

Deloitte: Στα 77 δισ. ευρώ η «αξία» του Κολοσσαίου

Το Κολοσσαίο, το πιο εμβληματικό μνημείο της αρχαίας Ρώμης, συνεισφέρει περίπου 1,4 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της Ιταλίας ετησίως

Το Κολοσσαίο, το πιο εμβληματικό μνημείο της αρχαίας Ρώμης, συνεισφέρει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ιταλίας ετησίως, αλλά η «αντικειμενική» του αξία είναι πολύ υψηλότερη.

Σύμφωνα με μελέτη της Deloitte LLP, εκτιμάται ότι η άυλη αξία που αποδίδουν οι Ιταλοί στην ύπαρξη του Κολοσσαίο, είναι περίπου 77 δισεκατομμύρια ευρώ (79 δισεκατομμύρια δολάρια).

Διαβάστε επίσης: Για πρώτη φορά το υπόγειο δίκτυο του Κολοσσαίου ανοίγει πλήρως για το κοινό

«Αυτή η αξία γίνεται αντιληπτή από τους περισσότερους Ιταλούς, και όχι μόνο από αυτούς που την επισκέπτονται», ανέφερε η εταιρεία συμβούλων σε έκθεσή της. Ενώ ο υπολογισμός της οικονομικής συνεισφοράς του μνημείου είναι αρκετά απλός, ο προσδιορισμός της αξίας του κάθε άλλο παρά εύκολος είναι.

7 εκατ. επισκέπτες ετησίως

Η Deloitte καταρτίζει την αξιολόγησή της με βάση μια έρευνα που ρωτά τους ανθρώπους πόσα είναι διατεθειμένα να πληρώσουν για να διατηρήσουν ένα περιουσιακό στοιχείο ή υπηρεσία, παρόλο που «δεν το χρησιμοποιούν άμεσα, δεν μπορούν να επωφεληθούν έστω και έμμεσα από αυτό και μπορεί να μην προγραμματίσουν οποιαδήποτε μελλοντική χρήση για τον εαυτό τους ή τους άλλους». Οι πολίτες της Ρώμης υποσχέθηκαν κατά μέσο όρο 90 ευρώ ο καθένας, ενώ άλλοι Ιταλοί είπαν 57 ευρώ.

Το Κολοσσαίο είναι το μνημείο με τους περισσότερους επισκέπτες στην Ιταλία, προσελκύοντας περίπου 7 εκατομμύρια τουρίστες το 2019.

Ο Όμιλος Tod’s χρηματοδότησε την αποκατάσταση του μνημείου ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2011-2016.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024