Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοκίνητο: To deal της χρονιάς

Αυτοκίνητο: To deal της χρονιάς

Δρομολο­γώντας τις συνθήκες για την παρουσία του και στην ελληνική αγορά, ο ελβετικός όμιλος Emil Frey συμφώνησε με την κινεζική Great Wall για την εκπροσώπηση των εταιρειών WΕΥ και Ora στην Ευρώπη

Μερικές εβδομάδες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις για την ανάληψη της αντιπροσώπευσης στη χώρα μας κορυφαίας premium ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας από τον μεγαλύτερο όμιλο αντιπροσώπων αυτοκινήτων στη Γηραιά Ηπειρο, τον ελβετικό Emil Frey – γεγονός που αναμένεται να αλλάξει πολλά στην ελληνική αγορά -, ολοκληρώνεται η συμφωνία ανάμεσα σε αυτόν και τον κινεζικό όμιλο Great Wall Motors (GWM) για τη διανομή αυτοκινήτων των εταιρειών Ora και WΕΥ στην Ευρώπη.

Αυτές είναι μόνο δύο από τις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου GWM, ο οποίος περιλαμβάνεται στους έξι μεγαλύτερους του κλάδου στην Κίνα, με διαφορετικό προφίλ προϊόντων καθώς η WEY αποτελεί τον βραχίονα πολυτελών οχημάτων και η Ora ειδικεύεται σε μοντέλα μικρής και μικρομεσαίας κατηγορίας με νεανικό χαρακτήρα και ρετρό σχεδιαστικές αναφορές.

Κοινή συνισταμένη και για τις δύο αποτελεί η εντατική ενασχόληση με την ηλεκτροκίνηση, στοιχείο στο οποίο επενδύουν προκειμένου να κερδίσουν πωλήσεις προτάσσοντας όχι μόνο χαμηλότερες τιμές πώλησης αλλά και χρήσιμητεχνολογία. Προτιμώντας λέξεις οικείες και στους Ευρωπαίους όπως Mocca, Machiatto και Latte για τα SUV μοντέλα της, η WEY διαθέτει Plug-in υβριδική τεχνολογία συνδυαστικής απόδοσης 470 ίππων με μπαταρία 42 kWh που εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία κίνησης 150 χλμ., μέγεθος σχεδόν διπλάσιο από αυτό άλλων κατασκευαστών.

Η Ora από την πλευρά της διαθέτει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα όπως το Funky Cat (που βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία), με αυτονομία που προσεγγίζει τα 400 χλμ., λειτουργία αυτόματης στάθμευσης, συμβατότητα με τεχνολογία 5G, αναγνώριση προσώπου, συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και τιμή πώλησης σημαντικά χαμηλότερη των 30.000 ευρώ πριν τα όποια οικονομικά κινητήρα που αφορούν ηλεκτρικά οχήματα σε διάφορες χώρες.

Το μέγεθος Emil Frey

Παρά τη δημιουργία δικών του γραφείων στο Μόναχο με την προοπτική απασχόλησης 300 εργαζομένων ο όμιλος Great Wall Motors επεδίωξε τη συμφωνία αντιπροσώπευσης των δύο εταιρειών από τον Emil Frey (που ιδρύθηκε το 1924) επενδύοντας στην τεχνογνωσία του για τη διανομή αυτοκινήτων και την παροχή υπηρεσιών με δεδομένη και την κυρίαρχη θέση του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Τα εκτιμώμενα έσοδα του ομίλου Emil Frey ύψους 13 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020 (και οι πωλήσεις 555.000 καινούργιων και μεταχειρισμένων οχημάτων το 2021) τον κατατάσσουν πολύ μπροστά από τον δεύτερο, αμερικανικών συμφερόντων, όμιλο Penske Automotive (με έσοδα 5,82 δισ. ευρώ) στην Ευρώπη, με τρίτο στη σχετική λίστα τον όμιλο Inchcape (με έσοδα 4,64 δισ. ευρώ το 2020), στον οποίο ανήκει, μεταξύ άλλων, και η Toyota Ελλάς.

Πρακτικά μέσω αυτής της συνεργασίας οι μάρκες της Great Wall αποκτούν πρόσβαση στις εκτεταμένες δραστηριότητες πωλήσεων, σέρβις και ανταλλακτικών του Emil Frey στην Ευρώπη καθώς αυτός διαθέτει, ήδη από το 2021, 816 σημεία εξυπηρέτησης εκπροσωπώντας 44 εταιρείες διαφορετικών δραστηριοτήτων, ανάμεσα στις οποίες και σχεδόν κάθε γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία, από την Abarth έως τη Volvo, αν τις δούμε αλφαβητικά.

Η έλευση του ελβετικού ομίλου και στη χώρα μας, μέσω της ελληνικού ενδιαφέροντος συμφωνίας κορυφής που θα ανακοινωθεί, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τη δημιουργία σημείου πώλησης και για τις WEY και Ora στην Ελλάδα, καθώς η Great Wall θέλει να τοποθετηθεί το συντομότερο αρχικά στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές και δευτερευόντως σε εκείνες της Νότιας Ευρώπης για τις οποίες θεωρεί ότι η τιμολογιακή της πολιτική θατης εξασφαλίσει συγκριτικό πλεονέκτημα, γνωρίζοντας ότι ως το τέλος του 2022 περισσότερες από 10 κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα διαθέτουν αυτοκίνητά τους στη Γηραιά Ηπειρο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟ ΒΗΜΑ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024