Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι 10 πιο εξωτικές λίμνες και παραλίες της Ελλάδας

Οι 10 πιο εξωτικές λίμνες και παραλίες της Ελλάδας

Μοναδικά σημεία της χώρας μας για εξερεύνηση, βουτιές σε πεντακάθαρα, διάφανα νερά και καταπράσινο τοπίο.

Δέκα απίστευτες παραλίες και λίμνες από τις πιο εντυπωσιακές που διαθέτει η χώρα μας και που θα ζήλευαν σίγουρα, όλοι οι εξωτικοί προορισμοί του κόσμου! Θα τις βρείτε από την Χαλκιδική μέχρι τα Κουφονήσια.

Διαβάστε επίσης: Κέρκυρα: Η άγνωστη παραλία με τα καταγάλανα νερά, τις σπηλιές και το πράσινο τοπίο

Λίμνη Μελισσάνη στην Κεφαλονιά

Το υπέροχο αυτό σπήλαιο βρίσκεται στην όμορφη Κεφαλονιά και δημιουργήθηκε ύστερα από πτώση ενός τμήματος των βράχων οροφής. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και προσφέρεται για όμορφες βαρκάδες με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης.

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Στο Νομό Μεσσηνίας υπάρχει η πανέμορφη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, μια παραλία που βρίσκεται στη λίστα με τις πιο όμορφες της Μεσογείου.

Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα

Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες λίμνες της Ελλάδας. Το τοπίο είναι μαγευτικό παρόλο που η συγκεκριμένη λίμνη είναι τεχνητή. Τα τελευταία χρόνια η λίμνη έχει αξιοποιηθεί τουριστικά και αν την επισκεφτείτε θα βρείτε πολλές δραστηριότητες να κάνετε μέσα και γύρω από αυτήν.

Βουρβουρού, Χαλκιδική

Στην πανέμορφη Χαλκιδική υπάρχει μια πολύ εντυπωσιακή παραλία που χαλαρά θα μπορούσε να μας ξεγελάσει και να νομίζουμε πως βρίσκεται στις Μαλδίβες ή στη Χαβάη.

Μπέλα Βράκα, Σύβοτα

Αν βλέπατε αυτή την εικόνα χωρίς να σας πούμε πού βρίσκεται αυτή η παραλία θα μαντεύατε ότι είναι στη Ελλάδα; Τα Σύβοτα βρίσκονται στη Θεσπρωτία και θεωρούνται το πιο όμορφο θέρετρο της Ηπείρου. Οι πιο γνωστές παραλίες της περιοχής είναι η Μικρή και Μεγάλη Άμμος, η Μπέλλα Βράκα, η Ζάβια, το Μεγάλο Στάφο και η Πλαταριά.

Σεϋχέλλες, Ικαρία

Το τιρκουάζ χρώμα που έχουν τα νερά γενικά στις παραλίες της Ικαρίας ξεπερνάει τη φαντασία μας. Τα νερά στο συγκεκριμένο νησί έχουν εκπληκτικούς χρωματισμούς και σίγουρα μια από τις πιο όμορφες παραλίες είναι οι Σεϋχέλλες. Το όνομα προϊδεάζει για σκηνικό εξωτικό. Και όχι άδικα.

Ψιλό βότσαλο ανάμεικτο με ψιλή άμμο, νερά με χρωματιστούς μοναδικούς, γρανιτένιοι βράχοι, κρυμμένες υποθαλάσσιες σπηλιές έτοιμες για εξερεύνηση. Τοπίο μαγικό, άγριο, αγνό, πέρα για πέρα γοητευτικό.

Σαρακήνικο, Μήλος

Στο πανέμορφο νησί της Μήλου θα συναντήσετε το Σαρακήνικο, μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του πλανήτη. Τα λευκά βράχια γύρω από τη θάλασσα δημιουργούν ένα εντυπωσιακό και μαγευτικό τοπίο.

Γλώσσα, Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία θα συναντήσετε την παραλία Γλώσσα που πολλοί θεωρούν πως θυμίζει τοπίο της Πολυνησίας. Τα νερά είναι διάφανα και η παραλία αμμώδης. Το δάσος της περιοχής φτάνει μέχρι τις παρυφές της παραλίας δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό.

Ιταλίδα, Κουφονήσια

Όσοι έχουν επισκεφθεί τα Κουφονήσια γνωρίζουν πως αποτελούν δύο από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας. Στο Πάνω Κουφονήσι θα συναντήσετε μια από τις πιο όμορφες αμμώδεις παραλίες της Ελλάδας αλλά και ολόκληρη της Γης.

Καβουρότρυπες, Χαλκιδική

Η Χαλκιδική αποτελεί ένα πολύ εντυπωσιακό μέρος με αμέτρητες πανέμορφες καταγάλανες παραλίες. Οι Καβουρότρυπες είναι ένα σύμπλεγμα παραλιών που πολλοί τις θεωρούν τη Χαβάη της Ελλάδας. Η μόνη οργανωμένη παραλία είναι αυτή με το beach bar Πορτοκάλι.

Sports in

Σόου Ντόντσιτς και Γουεμπανιαμά, «buzzer» Ίρβινγκ και Αντεμπάγιο, ρεκόρ Χάρντεν και Χάουζερ

Χωρίς τον δύο φορές MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο μηριαίο, το Μιλγουόκι νίκησε με 140-129 τους Σανς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024