Nίκη με μπόλικο άγχος για τη Βαλένθιααφού επικράτησε στο Μεστάγια με 1-0 της Χιρόνα για την 1η αγωνιστική της La Liga.
Οι Νυχτερίδες ξεκίνησαν αρκετά καλά το παιχνίδι και πίεσαν τους νεοφώτιστους όμως η πολύ σφιχτή άμυνα τους δεν άφηναν χώρο ώστε να δημιουργηθεί καμιά επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ τους.
Όμως από ένα φάουλ που εκτέλεσε λίγο έξω από την περιοχή ο Καστιγιέχο οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 45′ το οποίο εκτέλεσε σωστά ο Κάρλος Σολέρ για το 1-0.
Τα πάντα όμως άλλαξαν στο 51′ όταν ο Κομέρτ είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα που δόθηκε μέσω VAR αφήνοντας το σύνολο του Τζενάρο Γκατούζο με αριθμητικό μειονέκτημα.
Αυτό όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε η Χιρόνα που είχε ελάχιστες καλές φάσεις με κύριο εκφραστή τον Στουάνι.
Η αντιπαράθεση του προέδρου της Χάποελ Τελ Αβίβ με τον Παναθηναϊκό συνεχίζεται, με τον Οφέρ Γιανάι αυτή τη φορά όμως να μπλέκει και τη Βαλένθια στις νέες δηλώσεις του για τη φετινή Ευρωλίγκα.