Η Μπρέντφορντ διέσυρε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-0) και την άφησε στον… πάτο
Μία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για λύπηση διασύρθηκε με 4-0 από την εξαιρετική Μπρέντφορντ, δεχόμενη όλα τα γκολ σε 25 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, και μετά από δύο αγωνιστικές είναι ουραγός στην Premier League.
Μετά το κάζο στην πρεμιέρα της Premier League από την Μπράιτον μέσα στο «Old Trafford» ο εφιάλτης συνεχίστηκε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στο «Community Stadium» του Λονδίνου. Εκεί όπου η υπέροχη Μπρέντφορντ διέσυρε με τέσσερα γκολ (σε 25 λεπτά) από το πρώτο ημίχρονο τον θίασο με τη λαχανί φανέλα και τον άφησε ουραγό στη βαθμολογία μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές.
Απίθανη γκάφα από τον Ντε Χέα στο πρώτο γκολ, τραγικά λάθη από την άμυνα της ομάδας του Τεν Χαγκ που κοίταζε από τον πάγκο χωρίς να πιστεύει όσα έβλεπε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Premier League δέχθηκε τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο η Γιουνάιτεντ που συνεχίζει να καταγράφει ακάθεκτη το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Και όλα αυτά ενώ την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τη Λίβερπουλ (22/8) από την οποία πέρσι μέτρησε εννιά γκολ παθητικό σε δύο ματς.
Manchester United have conceded four goals in the first half of a Premier League away game for the first time in their history. ? pic.twitter.com/bdWCj7ZEzV
Το πάρτι για τους γηπεδούχους ξεκίνησε με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στο ματς και είχε τη σφραγίδα του Ντε Χέα. Ο Ντα Σίλβα έπιασε ένα αδύναμο σουτ έξω από την περιοχή και ο Ισπανός τερματοφύλακας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του για το 1-0. Η ήδη καταρρακωμένη ψυχολογία της Γιουνάιτεντ έπεσε στα τάρταρα και το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο.
Στο 18′ οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να χτίσουν το παιχνίδι από πίσω, ο Ντε Χέα έδωσε στον Έρικσεν που δεν πρόσεξε, έχασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Γένσεν με πλασέ έγραψε το 2-0. Το 3-0 ήρθε στο 30′ όταν μετά από κόρνερ ο Τόνεϊ πήρε την πρώτη κεφαλιά, η άμυνα της Γιουνάιτεντ κοιτούσε και ο Μι από κοντά με κεφαλιά σκόραρε. Πέντε λεπτά αργότερα η Μπρέντφορντ πέτυχε και τέταρτο γκολ σαν σε προπόνηση. Οι «μέλισσες» έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Τόνεϊ βρήκε υπέροχα τον Εμπεουμό που απέναντι από τον Ντε Χέα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αντιδράσει και να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε σε κάποιες καλές στιγμές που είχε με Έρικσεν και Ρονάλντο. Από την άλλη η Μπρέντφορντ είχε και εκείνη τις στιγμές της για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, με τον Ντε Χέα να θυμάται την εποχή που ήταν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο και να σώζει την ομάδα του από μεγαλύτερο διασυρμό.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Μπρέντφορντ να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη επί της Γιουνάιτεντ μετά το 1937 και τους «κόκκινους διαβόλους» να μετρούν πλέον επτά σερί εκτός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά το 1936! Όσο για το 0/2 στο ξεκίνημα, αυτό είχε να συμβεί από την πρώτη σεζόν της Premier League το 1992-3, με τη Γιουνάιτεντ να κατακτά τον τίτλο στο τέλος εκείνης της χρονιάς.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Άστον Βίλα και Φράιμπουργκ θα παίξουν στον τελικό του Europa League, ο οποίος θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, συγκεκριμένα στο γήπεδο Μπεσίκτας. Πότε θα διεξαχθεί.
Νίκησαν και στις ρεβάνς των ημιτελικών η Ράγιο Βαγεκάνο και η Κρίσταλ Πάλας, οι Ισπανοί εκτός έδρας με 1-0 την Στρασμπούρ και οι Αγγλοι 2-1 την Σαχτάρ Ντόνετσκ στην έδρα τους.
Απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα επί 40 λεπτά, η ΑΕΚ νίκησε εύκολα την κάτοχο του τροπαίου Μάλαγα (78-65) και προκρίθηκε στον τελικό του BCL όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρίτας.