Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision: Επτά βρετανικές πόλεις διεκδικούν τη διοργάνωση του μουσικού διαγωνισμού

Eurovision: Επτά βρετανικές πόλεις διεκδικούν τη διοργάνωση του μουσικού διαγωνισμού

Η Ουκρανία, που κέρδισε το 2022 δεν πληροί τις προϋποθέσεις λόγω του πολέμου, και έτσι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Γηραιά Αλβιώνα

Ξεκίνησε η διαδικασία για τη διοργάνωση της Eurovision 2023. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τον μουσικό διαγωνισμό θα φιλοξενήσει το Ηνωμένο Βασίλειο, για λογαριασμό της νικήτριας Ουκρανίας λόγω της ρωσικής εισβολής.

Από τις 20 βρετανικές πόλεις που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να υποδεχθούν τον εμβληματικό διαγωνισμό, προκρίθηκαν οι επτά.

Συγκεκριμένα, το Μπέρμιγχαμ, η Γλασκώβη, η Λιντς, το Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ, το Νιουκάσλ και το Σέφιλντ. Πόλεις όπως το Λονδίνο ή το Μπέλφαστ αποκλείστηκαν. Η απόφαση για το ποια τελικά θα αναλάβει τη διοργάνωση θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο.

Οκτώ φορές στο Ηνωμένο Βασίλειο η Eurovision

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει να διοργανώσει την Eurovision από το 1998, που τότε έγινε στο Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Αγγλία. Η χώρα έχει φιλοξενήσει τον διαγωνισμό οκτώ φορές.

Ύστερα από την νίκη της πέρυσι τον Μάιο στον Τορίνο, που είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, η Ουκρανία είχε αρχικά επικρίνει την απόφαση των διοργανωτών της εκδήλωσης, την οποία παρακολουθούν κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές, να μην της ανατεθεί η διοργάνωση του 67ου διαγωνισμού για λόγους ασφαλείας.

Τον Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) έκρινε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που αφορούν την ασφάλεια ούτως ώστε η Ουκρανία να διοργανώσει τον διαγωνισμό και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, που βρέθηκε στη δεύτερη θέση του φετινού διαγωνισμού.

Στις 25 Ιουλίου ανακοινώθηκε συμφωνία μεταξύ της EBU και της βρετανικής κυβέρνησης προκειμένου το BBC να διοργανώσει τον διαγωνισμό, σε μία εκδήλωση στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται η Ουκρανία.

Όλα τα έσοδα του «Stefania» σε ανθρωπιστικούς σκοπούς

Το νικητήριο συγκρότημα «Kalush Orchestra» έλαβε ειδική άδεια, προκειμένου να φύγει από την Ουκρανία και να παραβρεθεί στον διαγωνισμό στο Τορίνο, ο οποίος φέτος ήταν αφιερωμένος στην ειρήνη.

Η μεγάλη διοργάνωση αλλά και το τελικό αποτέλεσμα, αποτέλεσε και μία ευκαιρία να υπογραμμιστεί η μεγάλη αξία της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

«Παρακαλώ βοηθήστε την Ουκρανία, τη Μαριούπολη. Βοηθήστε το Azovstal τώρα», φώναξε από τη σκηνή, ο τραγουδιστής Ολεχ Πσιούκ μετά την ερμηνεία του τραγουδιού «Stefania».

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την επικράτησή τους οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι βγάζουν σε δημοπρασία το τρόπαιο, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για την άμυνα της πατρίδας τους.

Το τραγούδι και η νίκη τους είναι αφιερωμένα στον Ουκρανικό λαό, στις μητέρες που προστατεύουν τα παιδιά τους, σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Το κομμάτι έχει γίνει ύμνος μεταξύ των Ουκρανών από όταν ξέσπασε ο πόλεμος και στο Youtube μετρά εκατομμύρια προβολές. Έτσι, η Sony Music αποφάσισε να δωρίσει όλα τα έσοδα της «Stefania» σε ανθρωπιστικούς σκοπούς που έχει επιλέξει το ίδιο το συγκρότημα.

Σημειώνεται ότι το video clip του «Stefania» είναι γυρισμένο μέσα στα χαλάσματα, στις μαρτυρικές πόλεις της Μπούκα, του Ιρπίν, της Μποροντιάνκα, του Χοστόμελ. Εκεί όπου άμαχοι και στρατιώτες έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή, χτυπημένοι από τα ρωσικά στρατεύματα που έχουν εισβάλει στη χώρα από τις 24 Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024