Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άρης – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1: Όχι δάκρυα γι’ αυτόν τον Άρη

Άρης – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1: Όχι δάκρυα γι’ αυτόν τον Άρη

Παρά την μεγάλη προσπάθεια για την ανατροπή του 2-0 του Ισραήλ ο Άρης έμεινε στο 2-1 κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ των δέκα παικτών και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa Cofernce League. Πολλές οι χαμένες ευκαιρίες για τους «κίτρινους» στο φινάλε.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Άρη έλαβε τέλος με πικρό τρόπο. Οι «κίτρινοι» του Χερμάν Μπούργος μπορεί να επικράτησαν με 2-1 κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, ωστόσο 2-0 του πρώτου αγώνα, αφήνει εκτός συνέχειας του Europa Coference League τον Άρη.

Η Μακάμπι των δέκα παικτών από το 55′ άντεξε στην πίεση του Άρη και με τον συνήθη… ύποπτο Ζάχαβι βρήκε το γκολ που χρειαζόταν κόντρα στην ροή του αγώνα για να «σφραγίσει» την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι «κίτρινοι» έφτασαν κοντά στο να στείλουν το ματς στην παράταση μετά το γκολ του Ντουκουρέ στο 81΄, ωστόσο σε εκείνο το σημείο δεν είχε τον τρόπο ίσως και την τύχη για να κυνηγήσουν την ολική ανατροπή.

Μοιραίος για τον Άρη ο Μπράμπετς ο οποίος στην φάση της ισοφάρισης, έκανε ολέθριο λάθος. Πολλές οι χαμένες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους στο φιναλε, με την εικόνα τους ματς να δείχνει πως ο Άρης σίγουρα άξιζε κάτι παραπάνω.

Αποβλήθηκε για τους Ισραηλινούς ο Ζάγκλερ στο 55′.

Η «σκακιέρα» των δύο προπονητών

Ο Μπούργος επέλεξε διάταξη με 4-4-2 και τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Πίρσμαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Νταμπό και Ντουκουρέ στα χαφ. Ο Μαντσίνι στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Ιτούρμπε αριστερά και οι Πάλμα, Γκρέι στην κορυφή.

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Πέρετζ, Σάμποριτ, Γέινι, Μπιτόν, Χοζές, Ζεράλδες, Γκλέιζερ, Όβεριμ, Κανικόφσκι, Κούβας, Γιοβάνοβιτς.

Με διάθεση να πιέσει ο Άρης

Έχοντας το 2-0 του πρώτου αγώνα στην πλάτη, ο Άρης θέλησε να πιέσει όσο πιο ψηλά γίνεται από τα πρώτα λεπτά με τους «κίτρινους» να έχουν αρκετά ψηλά τις γραμμές τους, ωστόσο η ηρεμία έλειπε από τους παίκτες του Χερμάν Μπούργος με τον Κουέστα να πιστώνεται πως πρόλαβε στην φάση του 7′ τον Γιοβάνοβιτς.

Oι προσπάθειες των Ντουκουρέ στο 13′ και Μαντσίνι στο 21′ πέρασαν χωρίς να απειλήσουν την εστία της Μακάμπι.

Πάλμα και Γκρέι δεν μπόρεσαν να δώσουν το προβάδισμα στους «κίτρινους»

Ο Άρης μετά το πρώτο εικοσάλεπτο πήρε μέτρα στο γήπεδο, αναγκάζοντας την Μακάμπι να οπισθοχωρήσει στα καρέ της. Μάλιστα οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στην φάση του 25′. Ο Πάλμα έκτέλεσε υπέροχα την στημένη μπάλα με το δοκάρι να στερεί από τον άσο του Άρη το γκολ.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Γκρέι να δοκιμάσει την τύχη του, με τον Άγγλο φορ να μην μπορεί να νικήσει τον Πέρετζ από εξαιρετική θέση.

Χαμός, πέναλτι και αποβολή

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη, με τον Άρη όπως και στο πρώτο ημίχρονο να μπαίνει με διάθεση να πιέσει. Οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Συγκεκριμένα, στο 55′ ο Γκλάζερ ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ιτούρμπε, με τον Μπίτον να καθυστερεί, αλλά τελικά να δίνει το πέναλτι. Ωστόσο, στην αρχή αντί για τον μέσο της Μακάμπι απέβαλε τον συνονόματό του, Μπίτον, με τον βοηθό του τελικά να τον διορθωθεί και να δείχνει την κόκκινη στον σωστό παίκτη.

Ο Γκρέι ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Ζάχαβι φώναξε ξανά παρών

Ο Ίβιτς, από την πλευρά του, θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και πέρασε τους Ζαχάβι και Γκολάρα με σκοπό να βελτιώσει την επιθετική εικόνα του.

Επτά λεπτά ήταν αρκετά για να δείξει ο Ζάχαβι την κλάση του, καθώς βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα για το 1-1. Παρά την ψυχρολουσία ο Άρης συνέχισε να πιέζει έχασαν μία τεράστια ευκαιρία με τον Γκρέι στο 79′ και τελικά δύο λεπτά αργότερα είδαν την προσπάθειά τους να αποδίδει καρπούς. Ο Γκρέι βρήκε με τρομερό τακουνάκι τον Ντουκουρέ ο οποίος από κοντά έκανε το 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλσμα της αναμέτρησης.

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Νταμπό, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (78′ Ματέο Γκαρσία), Ιτούρμπε, Πάλμα, Γκρέι.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Βλάνταν Ίβιτς): Πέρετς, Μπίτον, Γεϊνί, Σάμποριτ, Ζεράλντες, Χόζες, Γκλάζερ, Φαν Όβεριμ, Κανιχόβσκι, Κούβας (66′ Γκολάσα), Γιοβάνοβιτς (66′ Ζάχαβι)

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024