Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Μικρή μείωση του αριθμού των ανέργων μεταξύ των νέων

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Μικρή μείωση του αριθμού των ανέργων μεταξύ των νέων

Ο αριθμός των νέων σε ηλικία ανέργων αναμένεται να μειωθεί το 2022, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα

Ο αριθμός των νέων σε ηλικία ανέργων αναμένεται να μειωθεί το 2022 σε όλο τον κόσμο, παραμένοντας ωστόσο πάνω από το προ της πανδημίας επίπεδό του, με μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ χωρών αλλά επίσης και μεταξύ ανδρών και γυναικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO).

Ο αριθμός τους αναμένεται να μειωθεί κατά 2 εκατ. σε σχέση με το 2021 για να φθάσει τα 73 εκατ. φέτος, όπως ανακοίνωσε ο διεθνής οργανισμός σε έκθεση που δημοσιεύθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας.

Διαβάστε επίσης: Είναι η ύφεση το μόνο «φάρμακο» για τον πληθωρισμό;

Ο αριθμός αυτός παραμένει κατά 6 εκατ. πάνω από το επίπεδο του 2019, πριν από την πανδημία.

«Η ανάκαμψη της απασχόλησης των νέων καθυστερεί σε σχέση με αυτή των ενηλίκων» σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την ILO, που σημειώνει ότι ήδη κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι πολίτες ηλικίας 15-24 ετών γνώρισαν απώλεια θέσεων εργασίας σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό των ενηλίκων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι νέες γυναίκες είναι λιγότερο ευνοημένες σε σχέση με τους νεαρούς άνδρες: το 2022, η ILO προβλέπει ότι το 27,4% εξ αυτών θα έχει απασχόληση, συγκριτικά με το 40,3% των νεαρών ανδρών.

Αυτή η διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών εμφανίζει λίγες ενδείξεις μείωσης κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών και είναι πιο σημαντική στις χώρες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος.

Αποκλίσεις

Η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας των νέων αναμένεται επίσης να έχει αποκλίσεις μεταξύ των χωρών με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα και των χωρών με υψηλό εισόδημα.

Οι χώρες υψηλού εισοδήματος είναι οι μόνες που αναμένεται να έχουν ποσοστά ανεργίας μεταξύ των νέων κοντά σε εκείνα του 2019 έως τα τέλη του 2022, ενώ σε άλλες χώρες αναμένεται να παραμείνουν υψηλότερα σε σχέση με τα ποσοστά πριν από την κρίση.

Στην Ευρώπη και την κεντρική Ασία, το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των νέων αναμένεται να είναι κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο το 2022 –16,4% συγκριτικά με 14,9%, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ILO, «σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στη μείωση της ανεργίας των νέων –τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες– αλλά τα πραγματικά και τα δυνητικά σοκ από τον πόλεμο στην Ουκρανία πιθανόν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα».

Τα αραβικά κράτη καταγράφουν το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων και αυτό που αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό, με πρόβλεψη 24,8%. Στην Αφρική, το ποσοστό της ανεργίας των νέων του 12,7% αποκρύβει, σύμφωνα με την ILO, το γεγονός ότι πολλοί νέοι έχουν επιλέξει να αποχωρήσουν εντελώς από την αγορά εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024