Eυλογιά των πιθήκων: Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης 27χρονος στη Θεσσαλονίκη
Έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
- Το μήνυμα της κόρης του Μίμη Δομάζου για τα γενέθλιά του - «Να είσαι πάντα χαμογελαστός, γεμάτος πείσμα...»
- Φυλλάδια της Κου Κλουξ Κλαν στο Κεντάκι ζητούν άτομα για να «εντοπίσουν» όλους τους μετανάστες
- «Εάν φύγεις από εδώ θα σε καταστρέψω» - Η κατάθεση μάρτυρα στη δίκη Φιλιππίδη
- Πετρούπολη: Πήγε στο τμήμα να καταγγείλει τον επιδειξία και της είπαν να πάρει το 100 – Η απάντηση της ΕΛΑΣ
Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης μετά την είδηση ότι υπάρχει κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για έναν 27χρονο ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Ο άντρας νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, χωρίς να υπάρχει ανησυχία για τη ζωή του.
39 κρούσματα
Υπενθυμίζεται ότι τα συνολικά κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα που είναι εργαστηριακά επιβεβαιωμένα ανέρχονται σε 39 βάσει των δεδομένων που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ μέχρι και τις 4 Αυγούστου.
Η ευλογιά των πιθήκων είναι ιογενής λοίμωξη που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1958. Έκτοτε, εμφανίζεται σε τροπικές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Μεταδίδεται μέσω της επαφής με άγρια ζώα και από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις