Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νοσοκομείο Πύργου: Μεγάλη διασπορά κοροναϊού σε τρεις κλινικές

Νοσοκομείο Πύργου: Μεγάλη διασπορά κοροναϊού σε τρεις κλινικές

Κρούσματα κοροναϊού σε ασθενείς, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το νοσοκομείο του Πύργου, αφού εκτός από τους ασθενείς, έχουν εντοπιστεί κρούσματα κοροναϊού σε υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εντοπισμός κρουσμάτων ανάμεσα σε γιατρούς επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, με τις ελλείψεις γιατρών σε κρίσιμες θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας εντοπίστηκαν κρούσματα κοροναϊού σε νοσηλευτές και ασθενείς τριών κλινικών, ενώ θετικοί βρέθηκαν και εργαζόμενοι που ανήκουν στο διοικητικό προσωπικό.

Ασφυκτιά η Ψυχιατρική Κλινική

Χαρακτηριστικό παράδειγμα διασποράς είναι η Ψυχιατρική Κλινική, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα σε όλους τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής παραμένουν σε καραντίνα στον χώρο που νοσηλεύονται, καθώς λόγω της νόσησής τους από τον ιό, σταμάτησαν την προβλεπόμενη φαρμακευτική τους αγωγή.

Ωστόσο οι ασθενείς, δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλού, μιας και η μοναδική κλινική covid είναι γεμάτη και οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική που φιλοξενούνται τα ύποπτα κρούσματα, περιμένοντας κάποιον ασθενή να λάβει εξιτήριο.

Μάλιστα, αρμόδιες πηγές τόνισαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη της επαναλειτουργίας της δεύτερης κλινικής covid της Ν.Μ. Πύργου, η οποία ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω της προσωρινής, όπως αποδείχθηκε, ύφεσης της πανδημίας, και το νοσηλευτικό προσωπικό της μετακινήθηκε στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας.

Παράλληλα, δύο κρούσματα κορoναϊού εντοπίστηκαν σε ασθενείς που νοσηλεύονταν στην Ορθοπεδική Κλινική και ένα κρούσμα στη Χειρουργική Κλινική, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της.

Κρούσματα εντοπίστηκαν ακόμη και ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού προσωπικού της νοσηλευτικής μονάδας.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024