Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Β. Κορέα: Αποδοκιμάζει την επίσκεψη Πελόζι στη Ν. Κορέα - «Καταστροφέας της διεθνούς ειρήνης»

Β. Κορέα: Αποδοκιμάζει την επίσκεψη Πελόζι στη Ν. Κορέα – «Καταστροφέας της διεθνούς ειρήνης»

Μέρος του σχεδίου των ΗΠΑ για την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο αποτελούν τα σχόλια της Πελόζι, κατά την επίσκεψή της στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.

Το καθεστώς της Πιονγιάνγκ αποδοκίμασε σήμερα την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στη Νότια Κορέα, καταγγέλλοντας όσα υποστήριξε περί «αποτροπής» της Βορείου Κορέας κατά τις συνομιλίες που είχε με αξιωματούχους στη Σεούλ.

Αποπυρηνικοποίηση

Η πρόεδρος της αμερικανικής βουλής και ο νοτιοκορεάτης ομόλογός της Κιμ Τζιν-πιο (φωτογραφία, επάνω) δεσμεύτηκαν την Πέμπτη να επιτύχουν την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, κατά την επίσκεψη της Πελόζι στη Σεούλ μετά το ταξίδι της στην Ταϊπέι.

Δείτε ακόμα – ΟΗΕ: Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για την πρώτη της πυρηνική δοκιμή από το 2017

Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, τα σχόλια της Πελόζι αποτελούν μέρος σχεδίου των ΗΠΑ με σκοπό την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Το KCNA ανέφερε επίσης ότι η Νάνσι Πελόζι επιχείρησε να δικαιολογήσει την «εχθρική» πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών σε βάρος της Βορείου Κορέας και τη συγκέντρωση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

«Ο χειρότερος καταστροφέας»

«Η Πελόζι, ο χειρότερος καταστροφέας της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας, είχε προκαλέσει νωρίτερα την οργή του κινεζικού λαού με το πρόσφατο ταξίδι της στην Ταϊβάν», μετέδωσε το KCNA.

Και συμπλήρωσε ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Βορείου Κορέας Τζο Γιονγκ Σαμ τόνισε ότι «οι ΗΠΑ θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά για όλες τις εστίες προβλημάτων που προκάλεσε (η Πελόζι) όπου κι αν πήγε».

Η Βόρεια Κορέα φέρεται να προετοιμάστηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους προκειμένου να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή, σύμφωνα το πρακτορείο Reuters που επικαλείται απόσπασμα εμπιστευτικής έκθεσης του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024