Παρνασσός: Νεκρός 76χρονος που πήγε να μαζέψει τσάι στο βουνό και έπεσε σε γκρεμό
Δείτε εικόνες από την επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ
Τραγική κατάληξη είχε αυτή τη φορά η βόλτα στο βουνό για 76χρονο που συνήθιζε να πηγαίνει για τσάι στις πλαγιές του Παρνασσού στην πλευρά της Φτερόλακκας.
Σε κάποιο απότομο μονοπάτι λίγο πριν το γνωστό Σαλέ, το έδαφος υποχώρησε και ο ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός σε γκρεμό βάθους 60 μέτρων.
Τα πράγματά του βρέθηκαν γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής από ανθρώπους του ΠΚ Αμφίκλειας και μερικά λεπτά αργότερα εντόπισαν και τον ίδιο χωρίς τις αισθήσεις του στο βάθος της χαράδρας.
Είχε προηγηθεί τηλέφωνο των δικών του ανθρώπων στις αρχές, που είχαν ανησυχήσει γιατί είχε αργήσει να επιστρέψει και δεν απαντούσε στις αγωνιώδεις κλήσεις τους.
Σύμφωνα με το LamiaReport, πρόκειται για τον ίδιο άντρα που πριν από δύο χρόνια είχε κινητοποιήσει και πάλι τις αρχές, πέφτοντας σε χαράδρα στην ίδια περίπου περιοχή.
Τότε όμως είχε σταθεί τυχερός, καθώς αν και χτυπημένος είχε καταφέρει να ειδοποιήσει την πυροσβεστική και τελικά να εντοπιστεί από το σήμα του κινητού του και να διασωθεί.
Η ειδική Ορειβατική Ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ έφτασε στο σημείο προκειμένου να προχωρήσει στην ανάσυρση της σορού και να την παραδώσει στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που περίμενε στο δρόμο. Η επιχείρηση κράτησε δύο σχεδόν ώρες, καθώς ολοκληρώθηκε είκοσι λεπτά περίπου μετά τα μεσάνυχτα.
Χωρίς τις αισθήσεις του #ανασύρθηκε και #παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ ατόμο έπειτα από πτώση του σε χαράδρα, πλησίον της περιοχής Φτερόλακα Παρνασσού. Επιχείρησαν 8 #πυροσβέστες με 2 οχήματα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 5, 2022
Δείτε εικόνες από την επιχείρηση:

- Τεχνητή Νοημοσύνη: Εφιαλτικά σενάρια για το 2026 – Τι προβλέπουν οι ειδικοί
- Οι φιλοδοξίες του Ερντογάν, μεγαλύτερες από τις δυνατότητες της Τουρκίας – Τι εξηγεί Τουρκάλα ειδικός
- ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για χρηματοδότηση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια
- Το τελευταίο αντίο στη Σύλβα Ακρίτα
- Κορόνα: «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο για την αναδόμηση – Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει»
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς
- Οι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2025, μέσα από τα δικά τους λόγια
- Τουρκία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε μάχη με μέλη του ΙΚ στην επαρχία Γιάλοβα – Σκοτώθηκαν και έξι τζιχαντιστές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442