Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Premier League: Στη σέντρα... - Όλα όσα θες να ξέρεις

Premier League: Στη σέντρα… – Όλα όσα θες να ξέρεις

Η Premier League μπαίνει ξανά στη ζωή μας και υπόσχεται συναρπαστικό θέαμα. To10gr σας βάζει στο κλίμα και σας παρουσιάζει τα φαβορί για τον τίτλο, τα αουτσάιντερ, τις ευχάριστες εκπλήξεις αλλά και τους υποψήφιους για υποβιβασμό.

Η Premier League βρίσκεται ξανά στη σέντρα 75 ημέρες μετά το τέλος της προηγούμενης σεζόν. Ναι, το κορυφαίο πρωτάθλημα ετοιμάζεται για μία νέα περίοδο η οποία υπόσχεται τα πάντα. Από ματσάρες μέχρι ασταθείς σε απόδοση ομάδες και τόσα άλλα. Όλα αυτά το κάνουν τόσο μεγάλο πρωτάθλημα.

Το τραγούδι στις εξέδρες επιστρέφει και μαζί του η άφθονη μπύρα σε ένα πρωτάθλημα που διασκεδάζει και ψυχαγωγεί δισεκατομμύρια κόσμο.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σεζόν στο Νησί, to10.gr σας βάζει στο κλίμα και σας παρουσιάζει τα φαβορί για τον τίτλο, τα αουτσάιντερ, τις ευχάριστες εκπλήξεις αλλά και τις ομάδες που θα δώσουν την δική τους «μάχη» για την σωτηρία.

Το δίπολο Λίβερπουλ Σίτι δύσκολα θα «σπάσει»

Δεν χρειάζεται να παρακολουθείς κάθε Σαββατοκύριακο Premier League για να καταλάβεις ότι Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ είναι μια κλάση πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Πεπ Γκουαρδιόλα και Γιούργκεν Κλοπ έχουν φτιάξει δύο καλοκουρδισμένες μηχανές, οι οποίες αποδίδουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο με τους «πολίτες» και τους «Reds» να μάχονται τα τελευταία χρόνια για τον τίτλο με την φετινή χρονιά να μην αποτελεί εξαίρεση.

Τα αουτσάιντερ για τον τίτλο

Τότεναμ, Τσέλσι, Άρσεναλ ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Τα «σπιρούνια» με τον Αντόνιο Κόντε να μπαίνει στην δεύτερη του χρονιά στο Λονδίνο, έχουν έναν άνθρωπο στην άκρη του πάγκου τους ο οποίος έχει το «know how» του πρωταθλητισμού με 6 κατακτήσεις πρωταθλημάτων στο παλμαρέ του, ενώ η άφιξη του Ριτσάρλισον δίπλα στο Χάρι Κέιν δίνει στον Άγγλο φορ την βοήθεια που χρειαζόταν.

Η έτερη ομάδα του Λονδίνου Τσέλσι μπαίνει σε μια νέα εποχή. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποτελεί παρελθόν, με τον νέο ιδιοκτήτη Τοντ Μπόλι να αναλμβάνει ο ίδιος τον μεταγραφικό σχεδιασμό και να φαίνεται αρκετά δραστήριος.

Οι μπλε κινήθηκαν δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, ωστόσο είδαν την… Μπαρτσελόνα να τους κλέβει τους Ραφίνια και Κουντέ μέσα από τα χέρια. Οι ποιοτικές προσθήκες των Ραχίμ Στέρλινγκ και Καλιντού Κουλιμπαλί, να έρχονται να καλύψουν τις απώλειες των Ρούντιγκερ και Κρίστενσεν, ωστόσο υπάρχουν ακόμη αρκετά «κενά» στο ρόστερ, με τον Τόμας Τούχελ να καλείται να παρουσιάσει την ομάδα όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η Άρσεναλ ενισχύθηκε αρκετά στην μεταγραφική περιόδο με τον Μικελ Αρτέτα να δείχνει πως συμάζεψε κάπως την… κατάσταση. Η προσθήκη του Γκάμπριελ Ζεσούς μοιάζει εξαιρετική με τον Βραζιλιάνο φορ να δείχνει από τα φιλικά προετοιμασίας πως έχει… κουμπώσει ιδανικά στο στυλ παιχνιδιού των κανονιέριδων.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Ισπανός τεχνικός θα μπορέσει να αξιοποιήσει κατάλληλα το συγκεκριμένο υλικό, με σκοπό η Άρσεναλ να ξεφύγει από το σύνδρομο της 4ης θέσης και να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Οι πιθανές εκπλήξεις

Η Άστον Βίλα με την προσωπικότητα, του Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο φιλοδοξεί να κάνει το επόμενο βήμα τη φετινή σεζόν. Οι «Χωριάτες» κατάφεραν να διατηρήσουν τον περσινό κορμό τους, ενώ ενισχύθηκαν και με παίκτες εγνωσμένης αξίας.

Κουτίνιο (σε μόνιμη βάση), Ντιέγκο Κάρλος και Μπουμπακάρ Καμαρά, προσθέτουν την ποιότητα αλλά και την εμπειρεία που χρειάζεται το σύνολο του Τζέραρντ ώστε να βρεθεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να λείπει από την Πρέμιερ από τον… περασμένο αιώνα (1999) αλλά παραμένει μία τεράστια φανέλα με τρομερή δυναμική. Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν η πρωταθλήτρια των μεταγραφών, κάνοντας μάλιστα το «μπαμ» με την απόκτηση του Τζέσι Λίγκαρντ.

Ο Στιβ Κούπερ είναι ένας προπονητής που εμπνέει με εξαιρετικά διαπιστευτήρια κυριαρχικού ποδοσφαίρου από πέρυσι, με την Φόρεστ να αναμένεται να κάνει πολλές… ζημιές.

Οι υποψήφιοι για υποβιβασμό

Η Μπράιτον την περασμένη σεζόν τερμάτισε στη 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο την φετινή σεζόν είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί πολύ πιο κάτω.

Εχασε πολύ σημαντικούς παίκτες-κλειδιά που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντικατασταθούν για ένα κλαμπ του βεληνεκούς των «γλάρων».

H Mπρέντφορντ ξεκίνησε φουριόζα στην πρώτη της σεζόν στα μεγάλα σαλόνια της Premier League, όμως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να επαναλάβει κάτι τέτοιο ξανά.

Ο Τόμας Φρανκ πάντως παραμένει ένας αξιόλογος προπονητής με αρκετές καινοτόμες ιδέες  και πλέον καλείται με αυτές να σώσει το καράβι από τα βράχια.

Η Μπόρνμουθ επέλεξε να επιμείνει στο περσινό ρόστερ, ποντάροντας στο ανερχόμενο προπονητικό άστρο του Σκοτ Πάρκερ. Ο Άγγλος έχει την εμπειρία της ανόδου με τη Φούλαμ και το μόνο που μένει να δούμε είναι αν αυτή την φορά θα καταφέρει να κρατηθεί στη καταγορία, η αν τα «κεράσια» θα έχουν την ίδια μοίρα με τους Λονδρέζους.

Top 10 μεταγραφών στην Premier League

‘ΟνομαΑπόΣεΚόστος
Ερλινγκ ΧάαλαντΝτόρμουντΜαν. Σίτι85 εκατ. λίρες
Ντάρβιν ΝούνιεςΜπενφίκαΛίβερπουλ75 εκατ. λίρες
ΡιτσάρλισονΈβερτονΤότεναμ58 εκατ. λίρες
Ραχίμ ΣτέρλινγκΜαν. ΣίτιΤσέλσι 57 εκατ. λίρες
Λισάντρο ΜαρτίνεςΆγιαξΜαν. Γιουνάιτεντ56 εκατ. λίρες
Γκαμπριέλ ΖεσούςΜαν. ΣίτιΆρσεναλ52 εκατ. λίρες
Κάλβιν ΦίλιπςΛιντςΜαν. Σίτι49 εκατ. λίρες
Καλιντού ΚουλιμπαλίΝάπολιΤσέλσι38 εκατ. λίρες
Σβεν ΜπότμανΛιλΝιουκάστλ 32 εκατ. λίρες
Ντιέγκο ΚάρλοςΣεβίλληΆστον Βίλα31 εκατ. λίρες
Τζέσι ΛίνγκαρντΜαν. ΓιουνάιτεντΝότιγχαμΕλεύθερος*

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024