Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην ΕΥΠ θα κληθεί για ενημέρωση ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στην ΕΥΠ θα κληθεί για ενημέρωση ο Νίκος Ανδρουλάκης

Θέμα χρόνου είναι η κλήση του Νίκου Ανδρουλάκη από το νέο διοικητή της ΕΥΠ για να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για να κληθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης από το νέο διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του. Μετά τις παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη και ιδίως αυτή του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, ο οποίος χρεώνεται από το Μαξίμου με την ευθύνη της όλης εξέλιξης, πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Προφανώς υπήρξε

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες το κινητό του κ. Ανδρουλάκη παρακολουθούνταν επί τρεις μήνες με την επισύνδεση, η οποία δεν έγινε με το λογισμό Predator να διακόπτεται δύο μέρες μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, «η διαδικασία των επισυνδέσεων για να είναι νόμιμη δεν είναι απλή. Απαιτείται εισαγγελική έγκριση για την παρακολούθηση, η οποία προφανώς υπήρξε».

Σημειώνεται επίσης ότι η εν λόγω παρακολούθηση δεν έγινε με το λογισμό Predator, αλλά με συμβατικά μέσα που χρησιμοποιούνται από την ΕΥΠ σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ – Ποιός είναι ο διάδοχος του Παναγιώτη Κοντολέοντος

Καταλύτης

Η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη λειτούργησε ως καταλύτης, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, οι οποίες επισημαίνουν πως ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημέρωση για τους χειρισμούς της ΕΥΠ και όταν κατέστη σαφές τι συμβαίνει, δεν επέτρεψε περιθώρια παρερμηνείας των προθέσεών του. «Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δια της παραίτησης Δημητριάδη, αλλά πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη», επισημαίνουν.

Η κλήση του Νίκου Ανδρουλάκη θα γίνει από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη ο οποίος ορίστηκε αντικαταστάτης του Παναγιώτη Κοντολέων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναμένεται σε λίγη ώρα από την Κρήτη όπου βρίσκεται να κάνει δηλώσεις σχετικά με τις σημερινές εξελίξεις και εντός των επομένων ημερών θα κληθεί από την ΕΥΠ προκειμένου να λάβει πλήρη γνώση σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε ο ίδιος κατά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε πρόσφατα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Δέκα μέρες προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς

Ο Δημήτρης Μάντζος εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε συνέντευξη του στον ρ/σ Real FM, επισήμανε ότι «δέκα ημέρες προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς λέγοντας ότι όλα αυτά ή δεν ισχύουν και είναι ψέματα ή και εάν ισχύουν είναι φυσιολογικά» και «σήμερα παραιτήθηκαν ο γγ του πρωθυπουργού και στενός του συγγενής και ο διοικητής της ΕΥΠ με διαφορά λίγων λεπτών της ώρας» και διερωτήθηκε: «Ενώ έχουμε αυτές τις δύο ηχηρές παραιτήσεις, τι θα πει η κυβέρνηση; Τι θα πει ο πρωθυπουργός; Τί θα πουν όλα τα κέντρα που προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς εδώ και δέκα ημέρες;».

«Εμείς θεωρούμε ότι όλη η διαχείριση της κυβέρνησης είναι ντροπιαστική. Είναι ντροπή για την ελληνική Δημοκρατία μια υπόθεση τόσο σοβαρή, που άπτεται της Δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της λειτουργίας του πολιτεύματος μας, να έχει γίνει αντικείμενο μιας τέτοιας παραπολιτικής και αντιθεσμικής, αντιδημοκρατικής εντέλει διαχείρισης. Είναι ντροπή δέκα μέρες να θέλουν να μας βγάλουν τρελούς και σήμερα μετά από αυτές τις δύο παραιτήσεις να υπάρχει αυτή η αφωνία και αυτή η συνέχιση του αποπροσανατολισμού» υπογράμμισε ο Δ. Μάντζος.

Βαλβίδα αποσυμπίεσης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χαρακτήρισε τις παραιτήσεις του γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, «βαλβίδα αποσυμπίεσης» σημειώνοντας «δεν μας αφορά η μεθόδευση και η συστηματική εκμετάλλευση των παραιτήσεων την οποία είναι βέβαιο ότι θα κάνει η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες» και τόνισε:

«Εμείς επιμένουμε στη θεσμική γραμμή που έχουμε από την αρχή χαράξει. Η δικαστική διερεύνηση είναι για εμάς προτεραιότητα. Θα πρέπει να αφήσουμε την ελληνική Δικαιοσύνη αμερόληπτη, ανεξάρτητη, ανεπηρέαστη να κάνει τη δουλειά της εις βάθος και εις ύψος. Η έρευνα δεν πρέπει να σταματήσει και δεν θα σταματήσουμε εάν δεν πάρουμε απαντήσεις σε κάθε μας ερώτημα. Δεν είναι ζήτημα του Νίκου Ανδρουλάκη. Δεν είναι ζήτημα του ΠΑΣΟΚ. Είναι ζήτημα κάθε πολίτη. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας, ζήτημα διαφάνειας. Να μην επικρατήσει το σκοτάδι όσο και εάν θέλουν κάποιοι. Και επιτέλους να πέσει ξανά φως πάνω από την πολιτική και δημόσια ζωή του τόπου».

Σκηνικό που θυμίζει άλλες εποχές

«Οι σημερινές παραιτήσεις, του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού αλλά και του επικεφαλής της ΕΥΠ  αποδεικνύουν ότι οι καταγγελίες μας ήταν πραγματικές και πολύ σημαντικές. Και αγγίζουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στο σκοτάδι, στην αδιαφάνεια, σε παρακολουθήσεις, σε ένα σκηνικό το οποίο θυμίζει άλλες εποχές» τόνισε από την πλευρά του ο γραμματέας του κόμματος Αντρέας Σπυρόπουλος μιλώντας στον Alpha 9,89.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024