Απίστευτο περιστατικό ληστείας σημειώθηκε στην Ημαθία, με θύμα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Οι δράστες προσποιήθηκαν τους τεχνικούς υπαλλήλους της ΔΕΗ και κατάφεραν να αποσπάσουν από το σπίτι των δύο ηλικιωμένων, το ποσό των 15.000 ευρώ.
Ωστόσο, η τύχη δεν εξακολούθησε να είναι με το μέρος των ληστών καθώς κατά τη διάρκεια επιστροφής τους στον τόπο κατοικίας τους, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, χάλασε λόγω μηχανικής βλάβης, με αποτέλεσμα να το εγκαταλείψουν.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άλλο και συνέχισαν την πορεία τους.
Η αστυνομία που είχε ήδη λάβει την καταγγελία από το ηλικιωμένο ζευγάρι, εντόπισε το χαλασμένο αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του ζευγαριού και περίμεναν να δουν εάν θα εμφανιστεί κάποιος, όπως και έγινε.
Προς το τέλος της ημέρας ένας από τους ληστές επέστρεψε στο σημείο όπου είχαν εγκαταλείψει το χαλασμένο όχημα με σκοπό να το πάρει πίσω.
Εκείνη τη στιγμή η αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59