Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις τελευταίες ώρες, τα 23 εκατομμύρια των κατοίκων της Ταϊβάν την κλιμάκωση των στρατιωτικών κινήσεων από την Κίνα.
Ανάμεσα τους και ο καθηγητής Αγγλικών Χρήστος Σαραντίδης που ζει και εργάζεται στο νησί από το 2008.
«Οι οχυρώσεις πάντα υπάρχουν. Έχουν σταλεί email από την κυβέρνηση προς του πολίτες το που να πρέπει να πάμε άμα χρειαστεί κάτι. Υπάρχει ενημέρωση και οργάνωση πάρα πολύ μεγάλη προς αυτό το θέμα, οπότε ο κόσμος έχει εμπιστοσύνη στις αρχές το τι πρέπει να κάνει άμα χρειαστεί» τόνισε ο κ. Σαραντίδης στον ΣΚΑI.
«Φόβος δεν υπάρχει, από την άποψη ότι είμαστε υπό απειλή, θανάσιμη απειλή, ότι θα γίνει κάποια σύρραξη τώρα. Δεν υπάρχει πανικός στους δρόμους» διευκρίνισε.
«Οι παραβιάσεις μέχρι αυτή τη στιγμή ήταν όχι του εναέριου χώρου της Ταϊβάν, αλλά του εναέριου χώρου αναγνώρισης απειλών μέχρι στιγμής. Βέβαια ο αριθμός αυτών των παραβιάσεων συνεχίζει και αυξάνεται το οποίος είναι ανησυχητικό από μόνο του» σημείωσε.
«Ανησυχώ, αλλά δεν πανικοβάλλομαι»
«Βλέπουμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά, ως πατέρας ανησυχώ, αλλά δεν πανικοβάλλομαι. Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα γίνει η άσκηση αυτή, θα κρατήσει τέσσερις μέρες και θα πάψει, απλά δίνουν το σήμα οι Κινέζοι ότι είναι έτοιμοι να επιβάλουν ένα αποκλεισμό άμα χρειαστεί στο μέλλον ως απειλή» τόνισε.
Για την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι ο κ. Σαραντίδης ανέφερε ότι «ήρθε, την υποδέχθηκε η κοινωνία σε μεγάλο βαθμό, πολύ θετικά. Αλλάξανε τα χρώματα στον ουρανοξύστη με την αμερικάνικη σημαία, δείξανε τον ενθουσιασμό τους, υπάρχει η άποψη ότι άμα γίνει κάτι, άμα γίνει θερμή σύγκρουση η Αμερική θα έρθει προς την υποστήριξη της Ταϊβάν και αυτό είναι το μεγαλύτερο ένστικτο του κόσμου εδώ πέρα, ότι άμα γίνει κάτι δεν είμαστε μόνοι, θα μας στηρίξουν».
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας