Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χειμώνας: 9 λόγοι να τον λατρέψεις

Χειμώνας: 9 λόγοι να τον λατρέψεις

Περιμένετε πώς και πώς να έρθει το καλοκαίρι για να πάτε διακοπές; Δεν χρειάζεστε αυτήν την «παύση» για να χαλαρώσετε. Όλη η χαρά βρίσκεται ήδη στον χειμώνα! Δεν μένει παρά να την εκτιμήσετε

Χειμώνας ή καλοκαίρι; Καλοκαίρι ή χειμώνας; Όπως και να το δεις, το ίδιο τρέχουμε χειμώνα-καλοκαίρι! Τουλάχιστον τον χειμώνα «πήζουμε» πιο «ευχάριστα», γι’ αυτό και είναι αδιαμφισβήτητα η πιο ωραία εποχή του χρόνου. Για όποιον διαφωνεί, ήρθε η ώρα να πειστεί!

Διαβάστε επίσης: Χειμερινοί προορισμοί για αποδράσεις στο παρά πέντε

9 λόγοι που αγαπάμε τον χειμώνα

  • Χιονίζει!

Μην μου πείτε ότι το χιόνι δεν αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Ειδικά στην όμορφη και «οργανωμένη» μας χώρα που εύκολα μπορείς να αποκλειστείς για.. μέρες. Αυτό σημαίνει χαλάρωση και δουλειά απ’ το σπίτι με μια κούπα ζεστή σοκολάτα και την απαλή μας κουβερτούλα αγκαλιά. Βέβαια, μια χιονόπτωση στην Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να καταλήξει «εφιάλτης», αλλά ΟΚ. Το χιόνι σίγουρα δεν μας φταίει σε αυτό!

  • Ώρα για σινεμά

Έχετε πάει ποτέ σινεμά το καλοκαίρι; Το θερινό σινεμά έχει την τέλεια ατμόσφαιρα, αλλά πραγματικά, πόσοι το επιλέγουμε ως τρόπο διασκέδασης το καλοκαίρι; Αν είσαι σινεφίλ, την έβαψες κανονικά! Πάντα οι φίλοι σου θα σου πουν: «Έλα μωρέ, καλοκαίρι είναι. Πού να βλέπουμε ταινία; Πάμε για ποτό σε καμιά παραλία».

Επειδή κάνει ζέστη, δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να απολαμβάνουμε το να περνάμε το κάθε δευτερόλεπτο στις ακρογιαλιές. Τον χειμώνα, όμως. Τι ωραία.. Βλέπεις όσες ταινίες θες και οι κολλητοί σου ακολουθούν μετά χαράς.

  • Καλύτερα να κρυώνω παρά να ζεσταίνομαι!

Έχετε νιώσει ποτέ πολύ κρύο; Αντίστοιχα, πολλή ζέστη; Ποιο θα λέγατε ότι ήταν χειρότερο; Τα καλοκαίρια, ειδικά όσο περνούν τα χρόνια και γίνονται ακόμη πιο ζεστά, νιώθεις να «λιώνει το κορμί σου». Τα αυτοκίνητα «βράζουν», η ατμόσφαιρα μας «πνίγει», ο ιδρώτας αργοκυλάει και το «γραφείο» βρωμάει.

Το να κρυώνεις είναι σαφώς πολύ καλύτερο. Το κρύο κρατά «φρέσκια» την επιδερμίδα μας και όλοι είμαστε πιο χαριτωμένοι με μια κόκκινη μυτούλα!

  • Christmas is here!

Χριστούγεννα. Μα τι όμορφη γιορτή! Τα δώρα, το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, οι στολισμοί. Γιορτή με άρωμα αγάπης. Ποιος δεν ανυπομονεί για τις ημέρες των Χριστουγέννων; Τα δώρα από τη δουλειά, λίγη άδεια, όλη η οικογένεια μαζί, το κόκκινο ημιμόνιμο νυχάκι και τέλος πάντων ό,τι τον καθένα τον ευχαριστεί, τα Χριστούγεννα το ζει..

  • Η αγαπημένη «σκοτεινή μας πλευρά»

Θα το έχετε παρατηρήσει. Τον χειμώνα κινούμαστε στο.. σκοτάδι. Πηγαίνεις στη δουλειά με σκοτάδι, γυρνάς σπίτι με σκοτάδι, βασικά «ζεις» σαν σε ταινία του Tim Burton αλλά νιώθεις καλά. Τον χειμώνα ακούμε ελαφρώς πιο μελαγχολική μουσική, τα κορίτσια βάφουν τα νύχια τους μαύρα, τα αγόρια κυκλοφορούν μαυροφορεμένα επίσης. Ακούγεται «τρομακτικό», αλλά ο χειμώνας μας φέρνει σε επαφή με την πιο σκοτεινή μας πλευρά και το απολαμβάνουμε. Ε, αλλοίμονο κι αν «τρέχαμε αμέριμνοι στα λιβάδια και καβαλάγαμε ροζ φλαμίνγκο» ολοχρονίς!

  • Allergy free!

Τι κάνουμε στα έντομα και στα λουλούδια τους υπόλοιπους εννέα μήνες του χρόνου και μας «κρατάνε μούτρα» κατά τη διάρκεια του χειμώνα;

Η χειμερινή εκδοχή των αλλεργιών που εμφανίζονται έντονα την άνοιξη και το καλοκαίρι, είναι το απλό κρυολόγημα που διαρκεί καμιά βδομάδα και ξεμπερδέψατε. Οι αλλεργίες από την άλλη, έρχονται και παρέρχονται ανεξέλεγκτα και είναι εξαιρετικά εκνευριστικές για όλους.

  • Φάε ό,τι θες, φόρα ό,τι θες

Ο χειμώνας δεν «νοιάζεται» για τους κοιλιακούς που κρύβονται κάτω από τα ρούχα σου. «Εκτιμά» το σώμα σου ως έχει! «Θέλει» να παραγγείλεις εκείνη τη πίτσα που το καλοκαίρι στερήθηκες. «Θέλει» να κάνεις επιδρομή στο ντουλάπι με τις λιχουδιές. Άλλωστε, δεν έχεις το άγχος.. του μαγιό.

Τον χειμώνα μπορείτε επίσης να φορέσετε μπότες. Όλα τα ρούχα φαίνονται πιο ωραία συνδυασμένα με μπότες. Με σαγιονάρες όμως; Ας το αναγνωρίσουμε επιτέλους ως κοινωνία ότι η σαγιονάρα.. «δε λέει». Είναι αναγκαίο κακό, ό,τι σχέδια και να επινοήσουμε για να τις κάνουμε να φαίνονται trendy. Ενώ ένα ωραίο παλτό; Ένα κλασικό κασκόλ;

Ο χειμώνας κερδίζει και ενδυματολογικά!

  • Χειμωνιάτικο VS Καλοκαιρινό φαγητό

Το καλοκαίρι, το συνηθισμένο δείπνο μας είναι μια ελαφριά σαλάτα, φρούτα ή κανένα βραστό αβγουλάκι. Τον χειμώνα όμως, όλα είναι στο τραπέζι: ψητά στο φούρνο, σουφλέ, κοτόσουπες, γλυκά, τα πάντα. Τρώμε καλά και το απολαμβάνουμε!

  • Ποιο Plan B; Ούτε καν A!

Τα σχέδια για το καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο των φίλων ή των συναδέλφων σου είναι κάποιες φορές «βασανιστικά» να τα ακούς και αδύνατο να τα ανταγωνιστείς. Κάποιος πάντα θα έχει σκαρφαλώσει ένα βουνό, θα έχει πάει για περιπέτειες στην εξοχή και φυσικά στη θάλασσα. Είναι φανερό πως το καλοκαίρι «απαιτεί περίπλοκα σχέδια» και ατελείωτα ανέμελα Instagram stories. Δεν τολμάς καν να περάσεις ένα ήσυχο ΣΚ το καλοκαίρι.

Ενώ τον χειμώνα.. Μια ζωή σαν ερημίτης επικροτείται από τους πάντες. Μπορείτε άνετα λοιπόν να είστε ο πραγματικός σας εαυτός κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Δεν θα αφήσετε τον καιρό να σας χαλάσει τα σχέδιά σας, μιας και πολύ απλά.. δεν χρειάζεται να έχετε κανένα!

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024