
Ταϊβάν: «Ρίξτε το αεροπλάνο της Πελόζι» – Οι κινεζικές αντιδράσεις για την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής
Μια ανάρτηση που συζητήθηκε στην Κίνα για την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν.
Ανάρτηση «φωτιά» για την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν έκανε ο Κινέζος δημοσιογράφος και πρώην αρχισυντάκτης των κρατικών Global Times, Χου Τζιγίν.
Ο γνωστός στην Κίνα δημοσιογράφος υποστήριξε ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) είχε το δικαίωμα να καταρρίψει το αεροπλάνο της Πελόζι εάν πλησίαζε την Ταϊβάν με συνοδεία αμερικανικών μαχητικών.
- Διαβάστε επίσης: Πελόζι: Έφτασε στην Ιαπωνία – Τελευταίος σταθμός της περιοδείας της
Η συγκεκριμένη ανάρτηση ήρθε να προστεθεί σε πολλές άλλες που υποστήριζαν ότι η Κίνα έπρεπε να αντιδράσει άμεσα πριν το αεροπλάνο της Πελόζι προσγειωθεί στην Ταϊπέι.
Αρκετοί αναρωτιούνταν γιατί η κινεζική αεροπορία δεν ανάγκασε το αεροπλάνο της Πελόζι να απομακρυνθεί από το αυτοδιοικούμενο νησί.
Λογοκρισία σε αναρτήσεις
Τελικά, η Πελόζι προσγειώθηκε στην Ταϊβάν. Από εκεί και μετά ξεκίνησε μια λογοκρισία σε αναρτήσεις, οι οποίες ήταν πολύ επιθετικές κατά της επίσκεψης της Πελόζι ή εξέφραζαν κριτική κατά της επίσημης γραμμής σχετικά με το ταξίδι της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ.
«Στον πόλεμο, δεν υπάρχουν νικητές», έγραφε μια ανάρτηση πριν τελικά να διαγραφεί. «Θα κάνει μόνο τους κανονικούς ανθρώπους να υποφέρουν», σημείωνε.
- Πώς ο τουρισμός θρέφει την ακρίβεια – Οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες ως δομικός παράγοντας του πληθωρισμού
- Ιορδανία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από πλήγμα του Ιράν σε βάση – Ένας αγνοείται
- Πώς η FIFA «κλειδώνει» την εμπορική χρήση του Μουντιάλ
- Ισχυρός καύσωνας προ των πυλών με θερμοκρασίες έως 42°C – Πότε θα δροσίσει
- Κόνιτσα: Επιχείρηση διάσωσης 53χρονης από το μονοπάτι Αώου
- Η στιγμή που 50χρονος βάζει φωτιά στην Άνοιξη Αττικής – Συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση – Βίντεο ντοκουμέντο




