Επικοινωνία Τσαβούσογλου – Μπλίνκεν για τις εξελίξεις στο θέμα των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία
Η τηλεφωνική συνομιλία έλαβε χώρα μετά την επιθεώρηση του πρώτου πλοίου με σιτηρά
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο αμερικανός ομόλογος του, Άντονι Μπλίνκεν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τουρκικού πρακτορείου Ανατολού κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας Τσαβούσογλου και Μπλίνκεν συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.
Διμερείς σχέσεις
Στο τραπέζι και οι διμερείς σχέσεις, Τουρκίας – ΗΠΑ.
Η τηλεφωνική συνομιλία έλαβε χώρα μετά την επιθεώρηση του πρώτου πλοίου με σιτηρά.
Τα σιτηρά
Η Τουρκία, ο ΟΗΕ, η Ρωσία και η Ουκρανία υπέγραψαν στις 22 Ιουλίου συμφωνία για την επαναλειτουργία τριών ουκρανικών λιμανιών για την εξαγωγή σιτηρών οι οποίες έχουν παγώσει εδώ και μήνες λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, ο οποίος διανύει τον έκτο μήνα.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και των ΗΠΑ, Τσαβούσογλου και Μπλίνκεν συζήτησαν την ιστορική συμφωνία και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα, λιγότερο από μία ημέρα αφότου το πρώτο πλοίο πέρασε από επιθεώρηση στην Κωνσταντινούπολη και συνέχισε για τον Λίβανο.
Και τα F-16 στο τραπέζι;
Αξίζει να σημειωθεί ότι – αν και δεν αναφέρεται – δεδομένου ότι η Άγκυρα πιέζει εξαιρετικά την Ουάσιγκτον στο ζήτημα της απόκτησης των F-16 από την Τουρκία εκτιμάται ότι το θέμα τέθηκε στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία συνεχίζει τον εκβιασμό και σε σχέση με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ επιχειρεί να εργαλειοποιήσει εμμέσως και την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
- Hurriyet: Η Τουρκία πούλησε τους S-400 σε χώρα του Κόλπου – Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις
- BBC: «Στην Άρσεναλ με 40 εκατ. ευρώ ο Τζόλης»
- Η διατροφή που κρατά το κουνέλι σας υγιές, δραστήριο και χαρούμενο
- Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2026 – Ποιοι κυριαρχούν, ποιοι υποχωρούν και πού βρίσκεται η Αθήνα
- Θεσσαλονίκη: Τρόμος σε πτήση – Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης
- Λάσπη στον ανεμιστήρα από Π.Μαρινάκη κατά Τσίπρα – Καμία απάντηση στο «κατηγορώ» του προέδρου της ΕΛΑΣ κατά κυβέρνησης
- Άννα Μαρία Ηλιάδου: Το εντυπωσιακό μοντέλο του GNTM 2 στη Μύκονο
- Παραιτήθηκε από γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Καλαματιανός – «Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442