Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης 2-0: Πάλευε μόνος του ο Κουέστα

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης 2-0: Πάλευε μόνος του ο Κουέστα

Ο Αρης «έβγαλε τα μάτια του» στο Τελ Αβίβ, έχασε 2-0 από την Μακάμπι και από νωρίς έβαλε δύσκολα όσο αφορά τη συνέχεια στο Conference League. Μεγάλη εμφάνιση από τον Κουέστα, ο οποίος πολλές φορές έμοιαζε να παίζει μόνος του απέναντι στους παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς.

Κακός, αναποτελεσματικός και «μουδιασμένος». Αυτή ήταν η εικόνα του Άρη στο Τελ Αβίβ με τους «κίτρινους» να γνωρίζουν την ήττα με 2-0 από την Μακάμπι και να βάζουν τον εαυτό τους σε εξαιρετικά δύσκολη θέση εν όψει της ρεβάνς του «Κλ. Βικελίδης» (11/8, 21.00).

Με σοβαρά προβλήματα στην άμυνα και αναποτελεσματικοί στην επίθεση οι παίκτες του Μπούργος δεν μπόρεσαν να μπουν ποτέ στο πνεύμα του αγώνα, με την πρόκριση στον επόμενο προκριματικό γύρο του Εuropa Conference League να δυσκολεύει αισθητά.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Κουέστα ο οποίος μέτρησε πολλές σωτήριες επεμβάσεις και ήταν ο βασικός λόγος που ο Άρης μέχρι και το 2-0 παρέμενε «ζωντανός» στο κυνήγι της πρόκρισης. Γιοβάνοβιτς (29′) και Ζάχαβι (84′) τα γκολ των γηπεδούχων.

Η «σκακιέρα» των προπονητών

Mε σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε ο Χερμάν Μπούργος τον Άρη. Πιο συγκεκριμένα Ο Κουέστα κάτω από τα δοκάρια την τετράδα της άμυνας συνέθεταν οι Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (προτιμήθηκε αντί του Μαζικού). Ντουκουρέ και Νταμπό στον άξονα, αφήνοντας εκτός τον Ντιοπ, ενώ οι Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία και Μαντσίνι πίσω από τον σέντερ φορ Γκρέι.

Σε διάταξη 4-3-3, ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε την ομάδα του ως εξής: Πέρετζ-Ζεράλδες, Γεϊνί, Σαμπορίτ, Χόζες-Μπιτόν, Γκλέιζερ, Φαν Όβερεμ-Κούβας, Γιοβάνοβιτς, Κανιτσόβσκι.

Μακάμπι VS Κουέστα στο πρώτο μισάωρο

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα, απειλώντας σε τρείς περιπτώσεις πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ωστόσο ο Κουέστα ήταν εκεί.

Αρχικά στο 9′ ο Καντινόφσκι νικήθηκε από τον Κουέστα στο τετ α τετ με τον κίπερ του Άρη να αντιδρά σωστά και να σώζει την τελευταία στιγμή.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ισραηλινοί απείλησαν ξανά με τον Σαμπορίτ να κάνει μακρινό σουτ και τον Κουέστα να αποκρούει με δυσκολία, ενώ στο 23′ η Μακάμπι ξανά κοντά στο γκολ με τον τον Ζελάρδες να κάνει συρτή σέντρα, τον Γιοβάνοβιτς να σουτάρει με τη μία και τον Αργεντίνο άσο να αντιδρά ξανά σωστά!

Προβάδισμα με Γιοβάνοβιτς για την Μακάμπι

Η κυριαρχία της Μακάμπι μετουσιώθηκε σε γκολ με «δράστη» τον Γιοβάνοβιτς στο 29′. Οι Ισραηλινοί αναπτύχθηκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση μετά από ακόμα ένα λάθος στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Κανικόβσκι πάσαρε στον Γιοβάνοβιτς που μετά από δύο μεγάλες ευκαιρίες, κατάφερε να σκοράρει.

Κοντά στην ισοφάριση με τον Μαντσίνι

Κόντρα στην ροή του ματς ο Άρης είχε και αυτός με την σειρά του την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Πιο συγκεκριμένα ο Μαντσίνι έκανε το σουτ από πλάγια θέση με τον Πέρετς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ στο 44′, με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ίδιο έργο θεατές

Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στην επανάληψη, η Μακάμπι ήταν αυτή που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, όμως και πάλι ο Κουέστα ήταν εκεί για να πει «όχι».

Στο 49′ ο Χοζές από πλάγια θέση τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Κουέστα με μια εξαιρετική επέμβαση, ενώ δέκα λεπτά μετά ένα δυνατό σουτ του Μπίτον από μακρινή απόσταση πέρασε άουτ.

Ζάχαβι και προβάδισμα πρόκρισης για τους Ισραηλινούς

Η στιγμή που περίμεναν οι Ισραηλινοί έγινε, καθώς ο Ζαχάβι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε δευτερόλεπτα μετά. Έπειτα από σέντρα του Ζεράλδες ο πολύπειρος Ισραηλινός επιθετικός έπιασε μια κεφαλιά και ο Κουέστα μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 74′. Ο Καμάτσο δοκίμασε ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυνόμενου της Μακάμπι και πήρε περίεργη τροχιά, με τον Πέρετζ να παραχωρεί κόρνερ με εκπληκτική επέμβαση.

Ο Ζάχαβι «χτύπησε» ξανά στο 84′. Μετά από ωραία ενέργεια του Πέριτσα, ο πολύπειρος φορ πήρε την μπάλα και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0 των γηπεδούχων, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Oι συνθέσεις:

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Βλάνταν Ίβιτς): Πέρεζ, Ζεράλδες, Χοζέζ (62′ Γκλουχ), Γεινί, Σαμπορίτ, Μπίτον (62′ Ναχμίας), Όβερεμ (92′ Ρίκαν), Γκλέιζερ, Κούβας (66′ Ζαχάβι), Κανιτσόβσκι, Γιοβάνοβιτς΄(66′ Πέριτσα).

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν (80′ Μαζικού), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ, Νταμπό (80′ Ντιόπ), Γκαρσία (49′ Μάνου Γκαρθία), Μαντσίνι (63′ Πάλμα), Ιτούρμπε (63′ Καμάτσο), Γκρέι.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024