Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για την Ελίνα, την Ελένη και την Κατερίνα

Για την Ελίνα, την Ελένη και την Κατερίνα

Οι νέοι για τους οποίους αξίζει να παλέψεις

Την ακούς και ξαφνικά οι καβγάδες όλης της χρονιάς δείχνουν εκτός τόπου και χρόνου. Παρωχημένοι. Φθηνοί. Ο λόγος για την Ελίνα Χατζηδημητρίου που πέτυχε το «απόλυτο 10» στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, βαθμό ρεκόρ από το πρώτο από Ιδρύσεως. Μίας σχολής, η οποία ολόκληρη τη χρονιά πρωταγωνίστησε στις συζητήσεις, για τους λάθος λόγους. Τη μία για τα κορωνοπάρτι στον προαύλιο χώρο, την άλλη για τους βανδαλισμούς και τις καταλήψεις, μετά για τα επεισόδια απέναντι στην πανεπιστημιακή αστυνομία και εσχάτως για τις εργασίες…  κατεδάφισης από κάποιους που εισέβαλαν με βαριοπούλες για να γκρεμίσουν τη βιβλιοθήκη που κατασκευαζόταν στο περιβόητο στέκι Βιολογίας.

«Συμμετείχες σε πορείες, καταλήψεις; Εβλεπες τους καβγάδες με τις βαριοπούλες;» ρωτάει την Ελίνα ο δημοσιογράφος. «Οχι, όχι εγώ δεν συμμετείχα σε τέτοια. Δεν είχα ασχοληθεί ούτε με τους καβγάδες για τις βαριοπούλες, ούτε εγώ ούτε η παρέα μου». «Σε ενοχλεί η παρουσία πανεπιστημιακής αστυνομίας;» «Οχι, καθόλου, μα έχουν σκοπό και βρίσκονται εκεί».

Η Ελίνα απλά επιβεβαιώνει αυτό που έτσι κι αλλιώς υποψιαζόμασταν. Μειοψηφίες που φωνάζουν πιο δυνατά, εκλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται ως πλειοψηφία. «Οι φοιτητές αντιδρούν στην παρουσία πανεπιστημιακής αστυνομίας» γράφουν πηχυαίοι τίτλοι, αφού αυτό βροντοφωνάζουν αυτόκλητοι εκφραστές της βούλησης των «φοιτητών». Τα λόγια της Ελίνας ξαναμοιράζουν την τράπουλα. Τη στιγμή που παιδιά διαβάζουν και αριστεύουν προσπαθώντας να επιβιώσουν σε ένα ανορθόδοξο ακαδημαϊκό περιβάλλον, βλέπουν τα δικαιώματά τους να καταστρατηγούνται, εξαιτίας μιας εμμονικής ανοχής σε έκνομες συμπεριφορές.

Η Ελένη Νταλαπέρα συγκέντρωσε 19.560 μόρια και πέρασε πρώτη στη σχολή Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου. «Το ΕΜΠ δίνει την ευκαιρία για μεγαλύτερο πεδίο ερευνητικής δραστηριότητας, αλλά και για διδακτορικά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού» λέει.

Ξαφνικά ντρέπεσαι που η επικαιρότητα κατακλύζεται από ειδήσεις για πορείες, καταλήψεις και επεισόδια αντί να προτάσσει αυτά τα φωτεινά μυαλά. Νιώθεις ενοχές που δίνεις χώρο στο μπάχαλο, φέρνεις στο μυαλό με απόγνωση τις συζητήσεις για το κατά πόσο θα πρέπει να υπάρχει ελάχιστη βάση εισαγωγής, μετανιώνεις που ασχολήθηκες με κέντρα που θέλουν να επιβάλλουν τη δική τους ατζέντα.

Η Κατερίνα Βάβουλα από τη Νάξο, συγκέντρωσε 19.660 μόρια και μπήκε στην Ιατρική Αθηνών. «Θα ήθελα μετά τις σπουδές μου να κάνω διδακτορικό και μετά να επιστρέψω στη χώρα μου!» λέει. Την ακούς και ενστικτωδώς χαμογελάς. Για αυτούς τους νέους πρέπει να συνεχιστεί η μάχη του αυτονόητου. Για να μπορεί η Κατερίνα να επιστρέψει στη χώρα της.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024