Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ετσι δεν μπορεί να αλλάξει

Ετσι δεν μπορεί να αλλάξει

Χθες δεν ήταν μόνο η - εκτός Ευρώπης - ΑΕΚ που στάθηκε στο πλευρό της ΕΠΟ για τον νέο αρχιδιαιτητή Μπένετ κόντρα στην πλειοψηφία της Super League. Ψήφισε και ο - ήδη αποκλεισμένος - ΠΑΟΚ. Τα σχόλια μοιάζουν περιττά…

Η χθεσινή κλήρωση των playoffs για το Europa και το Conference League ήρθε για να μας προσγειώσει μια και καλή στη δύσκολη πραγματικότητα της σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Τέλος πλέον και τυπικά σε εκείνα τα όλο αισιοδοξία σχέδια στο «χαρτί», για την αντεπίθεση του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους υπολογισμούς που έφταναν ως το 12 του UEFA ranking.

Αν τον Σεπτέμβρη έχουμε παραπάνω από έναν εκπρόσωπο στις φάσεις των ομίλων θα είναι ένα μικρό θαύμα. Και κάθε ένας κερδισμένος του βαθμός διαιρείται με τέσσερα, δεν μπορεί όχι να σφυρίξει αντεπίθεση αλλά καλά-καλά ούτε να παίξει άμυνα. Για τη διατήρηση του περσινού 15 της κατάταξης (που ήδη μετά τα ματς του δεύτερου προκριματικού έγινε 16).

Και τι σημαίνει αυτό; Εν πολλοίς πως η εξέλιξη που έρχεται για τη σεζόν 2023-24 και το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο που κερδίσαμε για τότε, πιθανότατα θα αποτελέσει μια ευχάριστη παρένθεση. Εγινε πολύ μεγάλη ζημιά από τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ που ήταν ουσιαστικά το δεύτερο πιο ισχυρό μας χαρτί μετά τον Ολυμπιακό – καθώς ο Δικέφαλος θα ήταν στους «ισχυρούς» όλων των προκριματικών κληρώσεων. Εγινε ζημιά και χθες με την ανακοίνωση των επόμενων αντιπάλων του Αρη και του Παναθηναϊκού.

Οι Θεσσαλονικείς εάν και εφόσον θα πρέπει μετά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να επιχειρήσουν ένα από τα πιο μεγάλα… κόλπα των προκριματικών αποκλείοντας τη Νις του μεγιστάνα Μπομπ Ράτκλιφ. Ενα club με χρηματιστηριακή άξια ρόστερ που υπερβαίνει τα 220 εκατ. ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός αν τα καταφέρει με τη Σλάβια Πράγας, τότε μετά θα πρέπει να πέσει πάνω στην – δύο φορές στη σειρά – κυπελλούχο Πολωνίας, την Ράκοφ που δεν έχει το όνομα αλλά σίγουρα έχει τη χάρη: Εφτασε κοντά στο νταμπλ πέρσι, πήρε ήδη το Σούπερ Καπ φέτος και όταν θα έρθει η ώρα των playoffs; Θα έχει και πέντε-έξι αγωνιστικές στα πόδια της από το πρωτάθλημα πέρα από τα προκριματικά της Ευρώπης (όπου ήδη απέκλεισε την Αστάνα).

Και για τους δύο ο συντελεστής δυσκολίας πλέον είναι πάρα πολύ μεγάλος. Και απαιτεί πραγματικές υπερβάσεις. Ετσι θα πηγαίνει όμως για το ελληνικό ποδόσφαιρο όσο δεν παίρνει τις απαραίτητες αποφάσεις για να αλλάξει τη δυναμική της Λίγκας του. Ετσι θα συμβαίνει όσο συνεχίζουν κάποιοι να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους επενδύοντας σε… συντεχνίες. Αν δεν βελτιωθεί το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος δεν θα ισχυροποιηθούν και οι ομάδες. Τα διαδοχικά παθήματα δεν γίνονται μαθήματα.

Χθες δεν ήταν μόνο η – εκτός Ευρώπης – ΑΕΚ που στάθηκε στο πλευρό της ΕΠΟ για τον νέο αρχιδιαιτητή Μπένετ κόντρα στην πλειοψηφία της Super League. Ψήφισε και ο – ήδη αποκλεισμένος – ΠΑΟΚ. Τα σχόλια μοιάζουν περιττά…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024