Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φίλιπ Κρίστοφερ: Η Τουρκία ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια για προπαγάνδα

Φίλιπ Κρίστοφερ: Η Τουρκία ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια για προπαγάνδα

Ερωτηθείς τι μπορούν να κάνουν οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας για να ενισχύσουν τις προσπάθειες της ομογένειας, ο κ. Κρίστοφερ αναφέρθηκε στη ανάγκη για περισσότερη διαφώτιση

Στις δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανώσεις των αποδήμων παγκοσμίως στην προώθηση του Κυπριακού, λόγω των νέων γεωπολιτικών δεδομένων, αναφέρθηκαν απόδημοι απ’ όλες τις κοινότητες των Κυπρίων του εξωτερικού που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς.

Επίσης, μίλησαν και για την ανάγκη περαιτέρω κινητοποίησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο τομέα της διαφώτισης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) Φίλιπ Κρίστοφερ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα hellasjournal.com, τόνισε ότι η Τουρκία ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια για προπαγάνδα σε κάθε χώρα που υπάρχει ομογένεια και σημείωσε ότι η διαφώτιση είναι το μεγαλύτερο όπλο που πρέπει να διαθέτουμε.

«Εμείς σαν ομογένεια, σε κάθε χώρα που ζούμε ξοδεύουμε δικά μας χρήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Τι μπορούν να κάνουν Αθήνα – Λευκωσία

Ερωτηθείς τι μπορούν να κάνουν οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας για να ενισχύσουν τις προσπάθειες της ομογένειας, ο κ. Κρίστοφερ αναφέρθηκε στη ανάγκη για περισσότερη διαφώτιση.

Ωστόσο ανέφερε ότι απέδειξαν πως στις σχέσεις Αμερικής – Τουρκίας υπάρχει πρόβλημα, όπως στην περίπτωση των αεροπλάνων F-16, και είπε ότι θα συνεχίσουν αυτόν τον αγώνα.

«Υπάρχουν συμφέροντα οικονομικά, στρατηγικά, γεωπολιτικά συμφέροντα που έχει η Τουρκία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, και με άλλες χώρες, όπως την Αγγλία, τα προβλήματα στη Γαλλία» είπε.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια για προπαγάνδα σε κάθε χώρα που υπάρχει ομογένεια και σημείωσε ότι η διαφώτιση είναι το μεγαλύτερο όπλο που πρέπει να διαθέτουμε.

«Εμείς σαν ομογένεια, σε κάθε χώρα που ζούμε ξοδεύουμε δικά μας χρήματα, (σ.σ. είναι) εκατομμύρια που ξοδεύουμε, για να προωθούμε το κυπριακό πρόβλημα και τις σχέσεις μας με την κάθε χώρα» είπε.

Πρόσθεσε ότι έπειτα από 48 χρόνια έχουν πολύ καλές σχέσεις οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Κύπρο, με την Ελλάδα, με το Ισραήλ και με την Αίγυπτο, ενώ οι οργανώσεις της Διασποράς έχουν πολύ καλές σχέσεις με άλλες οργανώσεις του εξωτερικού όπως των Αρμενίων και των Κούρδων.

Εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τις απειλές Ερντογάν για προσάρτηση των κατεχομένων, για την κατάσταση στα Βαρώσια, και τις απειλές εναντίον της Ελλάδας. Ωστόσο έκανε λόγο και για ευκαιρίες που υπάρχουν.

«Νομίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να ακούσουν ακριβώς ένα πρόγραμμα το οποίο θα ωφελήσει και τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κύπρο και την Ελλάδα με το να δοθεί μια λύση στο Κυπριακό» είπε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024