Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυβέρνηση: Θέλουν να παραμείνουν… εξωκοινοβουλευτικοί

Κυβέρνηση: Θέλουν να παραμείνουν… εξωκοινοβουλευτικοί

Οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ακης Σκέρτσος δεν θα είναι στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, όπως ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης

Την απόφαση να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές του 2023 έχουν λάβει αρκετοί εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί της κυβέρνησης, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους έχουν επιλέξει να μπουν στη μάχη του σταυρού και κάποιοι αμφιταλαντεύονται.

Η αποσαφήνιση του εκλογικού ορίζοντα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άνοιξη του 2023 διευκόλυνε στην αποσυμπίεση του κλίματος που είχε διαμορφωθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενόψει του ενδεχόμενου πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, όσον αφορά τις προθέσεις και τις αποφάσεις των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών, οι οποίοι είναι λίγο λιγότεροι από το μισό Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι υπουργοί Επικρατείας και στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού Γιώργος Γεραπετρίτης και Ακης Σκέρτσος δεν θα είναι στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, διατηρώντας τον ενεργό ρόλο τους στο πλαίσιο της κυβέρνησης αλλά και της εκλογικής μάχης που θα δώσει η ΝΔ. Σε αυτούς προστίθεται και το όνομα του υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ο οποίος φέρεται τελικά να επιλέγει να μην είναι υποψήφιος (το όνομά του ακουγόταν για την Α’ Αθηνών), ενώ δεν θα θέσει υποψηφιότητα και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Στην ίδια «γραμμή» θα κινηθεί και ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ενώ ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς αμφιταλαντεύεται για το αν θα κατέλθει ως υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Αθηνών, όπως έχει ακουστεί, ή όχι. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί και οι προθέσεις του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρήστου Τριαντόπουλου, αν και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη εκδηλώνεται από την πλευρά του κάποια κινητικότητα στην εκλογική περιφέρεια Μαγνησίας.

Μεταξύ εκείνων που επιλέγουν να μην πολιτευθούν στις προσεχείς εκλογές είναι και ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, όπως και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου, ενώ δεν έχουν ακουστεί ενόψει εκλογών και τα ονόματα του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιου για τις δημόσιες επενδύσεις Γιάννη Τσακίρη και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Πρόθεση να συμμετέχει στις εθνικές εκλογές δεν έχει εκδηλώσει ούτε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, την οποία κάποιες πληροφορίες θέλουν να ενδιαφέρεται να δώσει για άλλη μια φορά τη μάχη των ευρωεκλογών.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Οσον αφορά τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τα σενάρια τον φέρουν να προκρίνεται για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, λόγω και του ρόλου που λέγεται ότι θα αναλάβει κατά την προεκλογική περίοδο (κυβερνητικός εκπρόσωπος), όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, αν και οι δύο υπουργοί προετοιμάζονταν τους προηγούμενους μήνες για τη μάχη του σταυρού στην Α’ Αθήνας.

Οσον αφορά τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς που πήραν την απόφαση να δώσουν τη μάχη του σταυρού, αυτοί είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στον Νότιο Τομέα Αθηνών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην Ανατολική Αττική, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου στην Α’ Πειραιώς, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην Ανατολική Αττική και η υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρία Συρεγγέλα στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, περιφέρεια όπου θα «κατέβει» και ο πρώην εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πηγή: Έντυπη Έκδοση «Τα Νέα»

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024