Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σίφνος: Γιατρός της οικογένειας του 23χρονου φοιτητή αποκλείει την ύπαρξη οργανικής καρδιοπάθειας

Σίφνος: Γιατρός της οικογένειας του 23χρονου φοιτητή αποκλείει την ύπαρξη οργανικής καρδιοπάθειας

Σε αναμονή της ολοκλήρωσης των ιατροδικαστικών εξετάσεων του 23χρονου φοιτητή που έχασε τη ζωή του αιφνιδίως στη Σίφνο, από ισχαιμικό επεισόδιο.

Εξακολουθούν να παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο του 23χρονου φοιτητή στη Σίφνο.

Τη δική του εκτίμηση θέλησε να δώσει ο καρδιολόγος και οικογενειακός γιατρός της οικογένειας του φοιτητή, Παναγιώτης Ιακώβης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Από ότι φαίνεται ήταν ένα ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο, με οξύ πνευμονικό οίδημα και καρδιοαναπνευστική κατάρρευση. Το επεισόδιο αυτό δεν γνωρίζουμε ακόμα από που προήλθε, δεν έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των εξετάσεων από την ιατροδικαστική υπηρεσία, θα πάρει αρκετές μέρες ακόμα. Η πρώτη εικόνα όμως είναι ένα οξύ ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο» δήλωσε ο καρδιολόγος.

Στην ερώτηση κατά πόσο μπορεί να ευθύνεται για αυτό η λοίμωξη του άτυχου φοιτητή με την Covid – 19, ο γιατρός επισήμανε πως η συνήθης απάντηση του οργανισμού είναι μία φλεγμονή, «δηλαδή μυοπερικαρδίτιδα συνήθως, προσβολή του μυοκαρδίου και του περικαρδίου, δεν είναι συνήθως ισχαιμική απάντηση, δηλαδή δεν είναι ένα έλλειμμα αίματος».

Εξήγησε πως υπάρχουν περιπτώσεις που ο κοροναϊός προκαλεί ισχαιμία του μυοκαρδίου, οπότε για την ώρα δεν μπορεί να αποκλειστεί ως αιτία θανάτου.

«Φαίνεται ότι το παιδί δεν είχε από πριν κάποια οργανική καρδιοπάθεια»

Σχετικά με την ύπαρξη πρότερου καρδιολογικού προβλήματος δήλωσε:

«Δεν έχω εξετάσει το παιδί στο παρελθόν, μπορώ όμως να πω επειδή το παιδί είχε μία μητέρα που είναι εξαιρετική παθολόγος της Λαμίας, μπορώ να πω ότι δεν είχε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα όπως έγινε γνωστό και από την εξέταση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας όπου δεν βρέθηκε κάποια οργανική καρδιοπάθεια, ούτε κάποια αποφραγμένη αρτηρία στεφανιαία. Συνεπώς από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι το παιδί δεν είχε από πριν κάποια οργανική καρδιοπάθεια».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024