Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Pfizer: Έκλεισε ένα έτος λειτουργίας το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη

Pfizer: Έκλεισε ένα έτος λειτουργίας το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη

Πάνω από 300 εργαζόμενοι, με υψηλή εξειδίκευση και εκπαίδευση, απασχολούνται ήδη στο Κέντρο και αναμένεται να φτάσουν τους 360 μέχρι το τέλος του 2022. Ως το 2030 το Κέντρο θα συμβάλλει με 221 εκατ. ευρώ στην οικονομία

Σημαντική αναπτυξιακή πορεία κατέγραψε το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του, στη διάρκεια του οποίου συνεισέφερε στην απασχόληση και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ενώ παράλληλα εντάχθηκε και στις στρατηγικές επενδύσεις της χώρας.

Το Κέντρο ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2021 και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζόμενους. Ως τα τέλη του 2022 οι εργαζόμενοι του κέντρου αναμένεται να  φτάσουν τους 360, σημειώνοντας αύξηση 30% έναντι του αρχικού σχεδιασμού της εταιρείας. Ήδη, από τη Θεσσαλονίκη, το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών εξυπηρετεί τον παγκόσμιο Οργανισμό της Pfizer και πιο συγκεκριμένα 50 χώρες από την Ευρώπη, τη  Μέση Ανατολή και την Αφρική, ενώ στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να εξυπηρετεί έως και 70 χώρες.

Σημαντική είναι και η συνεισφορά του Κέντρου στην απασχόληση αλλά και στην τοπική και εθνική οικονομία.  Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) η οποία αποτύπωσε τη συνολική συνεισφορά της Pfizer στην Ελλάδα για τη δεκαετία 2020-2030, εκτιμάται ότι η συνολική σωρευτική  συμβολή του Κέντρου στο ΑΕΠ της χώρας θα φτάσει ως και τα 221 εκατ. ευρώ ως το 2030. Επιπλέον, για κάθε ευρώ άμεσης συνεισφοράς του Κέντρου, δημιουργείται συνολικά 0,8 ευρώ προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία. Αναφορικά με την απασχόληση, η δραστηριότητα του Κέντρου της Pfizer στην Ελλάδα για την περίοδο 2020-2030 υπολογίζεται ότι θα υποστηρίζει συνολικά (άμεσα και έμμεσα) περίπου 4.700 θέσεις εργασίας.

Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι στη Pfizer η Συμπερίληψη, η Ισότιμη Αντιμετώπιση  και η Διαφορετικότητα είναι στρατηγική προτεραιότητα, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών προέρχονται από 38 διαφορετικές εθνικότητες, μιλούν 24 διαφορετικές γλώσσες, ενώ πάνω από τα δύο τρίτα, κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

O Επικεφαλής Μισθοδοσίας ΕΜΕΑ και Επιχειρησιακής Ετοιμότητας του κέντρου της Pfizer στη Θεσσαλονίκη Αντώνης Χατζημανωλάκης με αφορμή τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Κέντρου επεσήμανε ότι: «Μέσα σε ένα μόνο έτος καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους αρχικούς μας στόχους και αυτό μας έχει δώσει ιδιαίτερη χαρά. Με τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στον οργανισμό της Pfizer, το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών και η Θεσσαλονίκη, αποτελούν σημείο αναφοράς για την Pfizer παγκοσμίως. Παράλληλα, η συνεισφορά μας στην πόλη αλλά και γενικότερα στη χώρα είναι ουσιαστική μέσα από νέες θέσεις εργασίας που αυξάνονται διαρκώς και από την ευρύτερη συμβολή μας στην τοπική και εθνική οικονομία».

Το  Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον παγκόσμιο Οργανισμό της Pfizer στους τομείς των οικονομικών, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, μισθοδοσίας, διαχείρισης έργων, προμηθειών και εσωτερικών πολιτικών λειτουργίας.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024