Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ταυτοποιήθηκαν τα λείψανα που είχαν βρεθεί σε «σπίτι τρόμου» ύστερα από 41 χρόνια

ΗΠΑ: Ταυτοποιήθηκαν τα λείψανα που είχαν βρεθεί σε «σπίτι τρόμου» ύστερα από 41 χρόνια

Η γυναίκα, της οποίας ανήκουν τα λείψανα, είναι το τρίτο από τα τέσσερα θύματα του κατα συρροήν δολοφόνου, Μπίλι Μάνσφιλντ Τζ.

Έπειτα από 41 χρόνια, οι ερευνητές της κομητείας Χερνάντο, με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου του Βορείου Τέξας και της εταιρίας τεχνολογίας DNA Parabon Nan Labs με έδρα τη Βιρτζίνια εξέτασαν λείψανα που είχαν βρεθεί στο σπίτι του κατα συρροήν δολοφόνου, Μπίλι Μάνσφιλντ Τζ και κατάφεραν να τα ταυτοποιήσουν.

Τα λείψανα ανήκουν στην Τερέσα Καρολίν Φίλλιγκιμ που είχε εξαφανιστεί το 1980 από την Τάμπα της Φλόριντα. Η Φίλλιγκιμ είναι το τρίτο από τα τέσσερα θύματα του Μάνσφιλντ Τζ που αποκαλύφθηκαν τον Απρίλιο του 1981 στο «σπίτι της φρίκης».

Τα λείψανα της εφήβου που ανακαλύφθηκαν σε μια μάντρα σκουπιδιών στη Φλόριντα πριν από 41 χρόνια ταιριάζουν με την εξαφανισμένη ανήλικη, το θύμα ενός κατά συρροή δολοφόνου που τώρα φυλακίζεται ισόβια στην Καλιφόρνια, δήλωσαν αξιωματούχοι του σερίφη, αναφέρει το CBSNews.

Η τότε 17χρονη Τερέσα είχε πέσει θύμα του serial killer Μάνσφιλντ Τζ., ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία πέντε γυναικών. Δύο από τα θύματα, εκ των οποίων και η Φίλλιγκιμ δεν είχαν αναγνωριστεί έως τώρα.

«Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 1981, ανακτήθηκαν από την ιδιοκτησία Μάνσφιλντ ανθρώπινα λείψανα» εξήγησε η αστυνομία.

«Δύο από τα θύματα αναγνωρίστηκαν αμέσως. Τα άλλα δύο θύματα παρέμειναν αγνώστων στοιχείων μέχρι σήμερα, αλλά ένα από τα θύματα αναγνωρίστηκε πρόσφατα» συμπλήρωσαν οι Αρχές.

Τα λείψανα της εφήβου όταν συλλέχθηκαν το 1981 στάλθηκαν σε πολυάριθμα εργαστήρια μέσα στα επόμενα χρόνια, με κανένα ωστόσο να καταφέρει να τα ταυτοποιήσει.

Προσπάθησαν ξανά φέτος, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία «Snapshot DNA Phenotyping» της Parabon, η οποία δημιουργεί μια περιγραφή του θύματος αντί να ψάχνει για ένα γενετικό ταίρι, εξήγησαν αξιωματούχοι.

«Χρησιμοποιώντας στοιχεία DNA από αυτήν την έρευνα, το Snapshot παρήγαγε προβλέψεις χαρακτηριστικών για το σχετικό θύμα. Έγιναν μεμονωμένες προβλέψεις για την καταγωγή του θύματος, το χρώμα των ματιών, το χρώμα των μαλλιών, το χρώμα του δέρματος, τις φακίδες και το σχήμα του προσώπου», ανέφερε ένα δελτίο τύπου.

«Με ηρεμεί το γεγονός γιατί ξέρω πως δεν την έχασα» δήλωσε η αδερφή της Φίλλιγκιμ, Μάργκαρετ.

«Το λυπηρό είναι ότι όλη η οικογένειά μου δεν έμαθε ποτέ τι της συνέβη. Ο πατέρας μου πέθανε χωρίς να το ξέρει, η μητέρα μου πέθανε χωρίς να το ξέρει… η αδελφή μου πέθανε χωρίς να το ξέρει» συμπλήρωσε.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024