Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καντζούρης: «Η άμυνα θα μας δώσει ταυτότητα στο Eurobasket»

Καντζούρης: «Η άμυνα θα μας δώσει ταυτότητα στο Eurobasket»

Ο προπονητής της Εθνικής εφήβων, Ηλίας Καντζούρης μίλησε για όλα στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΟΚ.

Δηλώσεις στο ΕΟΚ Web Radio έκανε ο προπονητής της εθνικής εφήβων, Ηλίας Καντζούρης και αναφέρθηκε στο Eurobasket Εφήβων που ξεκινάει το Σάββατο (30/7).

Αναλυτικά οι δηλώσεις: 

Για το φιλικό τουρνουά που συμμετείχε η Εθνική Εφήβων: «Ήταν τα τελευταία επίσημα φιλικά στο δρόμο της προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ. Εμείς οι προπονητές, αυτά τα φιλικά τα χρησιμοποιούμε για να εξάγουμε συμπεράσματα και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε τώρα, με τη διαφορά ότι δώσαμε μεγαλύτερη σημασία στο μοντάρισμα της τελικής 12άδας. Σίγουρα βγάλαμε κάποια ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα και για το θέμα της χημείας της ομάδος, αλλά από ‘κει και πέρα δεν παύουν τα παιχνίδια αυτά να είναι φιλικά, δεν έχουν το χαρακτήρα του επίσημου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό».

Για το καλό αγωνιστικό κομμάτι της Εθνικής: «Υπάρχει μια πλειάδα παιδιών που δείχνουν τη διάθεση να παίξουν άμυνα. Υπό αυτήν την έννοια, πρέπει να προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε τα καλά μας σημεία όσο το δυνατόν καλύτερα στο παρκέ και να «κρύψουμε» τις αδυναμίες μας. Η σταθερότητα στην άμυνα μπορεί να σου δώσει και μια «ταυτότητα» ως ομάδα και σ’ ένα τουρνουά με συνεχόμενα παιχνίδια ο συνδυασμός της άμυνας, αλλά και της ετοιμότητας όλου του ρόστερ είναι στοιχεία απαραίτητα».

Για τις αδυναμίες της Εθνικής: «Όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες. Πραγματικά, μετά απ’ όσα πέρασαν τα παιδιά τα τελευταία 2 χρόνια, σε κάποια πράγματα έχουν μείνει πίσω. Δε θα μπορούσε να ‘χε γίνει διαφορετικά. Κάποια πράγματα δε μπορούν ν’ αλλάξουν μέσα σε 20-25 μέρες που είμαστε μαζί, θέλουν πολύ περισσότερο χρόνο. Τα παιδιά έκαναν μια πάρα πολύ προσπάθεια, θεωρώ ότι με την προσπάθεια και τη συνοχή θα καλύψουμε πολλές απ’ τις αδυναμίες μας και θα μπορέσουμε να έχουμε μια σοβαρή και συμπαγή ομάδα».

Για τις ομάδες που συμμετέχουν στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων: «Απ’ όλες τις ομάδες που έχω δει, θεωρώ ότι δεν υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις ποιοτικά, εκτός συγκεκριμένων εξαιρέσεων. Μιλάμε για μια γενιά που έχει πληγεί αρκετά απ’ την ιστορία με τον covid τα 2 τελευταία χρόνια και είναι λίγο ιδιαίτερη η κατάσταση με ένα Ευρωμπάσκετ κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, γιατί δε μπορούμε να γνωρίζουμε πώς θ’ αντιδράσουν αυτά τα παιδιά. Υπό αυτήν την έννοια, πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες. Μια ομάδα έχει κάποιες λεπτομέρειες μαζί της, συν μια καλή ημέρα, τον παράγοντα τύχη που χρειάζεται σε κάποιο βαθμό και ίσως όλα αυτά μαζί να κάνουν τη διαφορά».

Για τον όμιλο της Εθνικής με Σερβία, Σλοβενία, Τσεχία: «Είναι δύσκολος ο όμιλος, αλλά παίξαμε αρκετά φιλικά. Είδα σχεδόν όλες τις ομάδες, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Αν μια ομάδα δε μπει με την απαραίτητη προσήλωση και αποφασιστικότητα, τότε θα βρεθεί προ δυσάρεστης έκπληξης. Το ‘χω ως δεδομένο αυτό στο μυαλό μου και είναι κάτι που προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά, τα οποία έκαναν μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια στο κομμάτι της προετοιμασίας. Δε θέλω να κοιτάζουμε μακριά τον όμιλο, έχουμε εστιάσει στο παιχνίδι με την Τσεχία (30/07) και θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι το Σάββατο».

Για κάποια ομάδα που ξεχωρίζει απ’ τη διοργάνωση: «Απ’ αυτές που έχω δει, θεωρώ ότι η Ισπανία και η Λιθουανία είναι ελαφρώς πιο μπροστά. Επειδή είναι λίγο περίεργες οι συνθήκες, δε θέλω να διακινδυνεύσω. Μην ξεχνάμε ότι μετά τον πρώτο γύρο ακολουθούν συνεχόμενα νοκ-άουτ παιχνίδια. Σ’ ένα νοκ-άουτ παιχνίδι, πολύ περισσότερο σ’ αυτές τις ηλικίες, μπορούν να δημιουργηθούν τεράστιες εκπλήξεις. Καλύτερα είναι να περιμένουμε και θα τα δούμε όλα στο παρκέ».

Για το «νέο αίμα» του ελληνικού μπάσκετ: «Το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να επενδύσει στη νέα γενιά, είναι μονόδρομος αυτό. Πρέπει όλοι να εστιάσουμε στο κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και στο πώς θα πληθύνουμε την παρουσία Ελλήνων παικτών στα παρκέ της Α1 και όχι μόνο. Αν δεν το κάνουμε αυτό, θεωρώ ότι το καντήλι θα αρχίζει ν’ αργοσβήνει».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024