Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιχειρείτε! Εντατικό Διήμερο Επιχειρηματικότητας και Συνεργασιών από τη ΝΔ στη Λάρισα

Επιχειρείτε! Εντατικό Διήμερο Επιχειρηματικότητας και Συνεργασιών από τη ΝΔ στη Λάρισα

Ομάδα στελεχών της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων πραγματοποίησε 18 διαφορετικές επισκέψεις και συναντήσεις με τοπικούς επιχειρηματίες, επαγγελματικούς φορείς και εκπροσώπους από καθιερωμένους και αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας στον νομό Λάρισας.

Η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει τις στοχευμένες δράσεις της στο πλαίσιο της κεντρικής δράσης «Επιχειρείτε!».

Επίκεντρο αυτή τη φορά η ανάδειξη, κινητοποίηση και υποστήριξη των συνεργειών μεταξύ των επιχειρήσεων της ελληνικής περιφέρειας στο πλαίσιο του θεματικού άξονα «Συνεργασίες».

Σε ένα εντατικό διήμερο την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουλίου, ομάδα στελεχών της Γραμματείας πραγματοποίησε 18 διαφορετικές επισκέψεις και συναντήσεις με τοπικούς επιχειρηματίες, επαγγελματικούς φορείς και εκπροσώπους από καθιερωμένους και αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας στον νομό Λάρισας.

Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων κ. Άκης Μπάφας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Γραμματείας κ. Γιάννη Τριανταφύλλου, τον Αναπλ. Γραμματέα κ. Γιάννη Ρουκά, την Αναπλ. Γραμματέα και Συντονίστρια της δράσης «Επιχειρείτε!» κ. Έρη Τόκα, τον Συντονιστή του θεματικού άξονα «Συνεργασίες» της δράσης «Επιχειρείτε!» κ. Σάκη Παιδή, τον Συντονιστή του θεματικού άξονα «Εκπαίδευση» της δράσης «Επιχειρείτε!» κ. Πάρι Πάτση, τον Συντονιστή της δράσης «Συνομιλώντας» κ. Βασίλη Μιχαλόπουλο και την Συντονίστριας Απλούστευσης Διαδικασιών της Γραμματείας και Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας κ. Δώρα Μπλιούμη.

Αφετηρία των συναντήσεων ήταν η Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Λάρισας, με πρώτη συνάντηση αυτή με τον Πρόεδρο της ΒΙΠΕ, κ. Βαγγέλη Γκάγκο, Ιδιοκτήτη της Hellas Stones. Μια συνάντηση που επικεντρώθηκε τόσο σε θέματα υποδομών και ανάπτυξης της ΒΙ.ΠΕ. όσο και στις προγραμματισμένες επενδύσεις από τις βιομηχανίες της Λάρισας που αναμένεται να αιτηθούν χρηματοδότηση στο πλαίσιο των αναμενόμενων προκηρύξεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην εταιρεία BETTINA ΑΕΒΕ, μια εταιρεία με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα και ευρύ πελατολόγιο στην Δυτική Ευρώπη, ο Πρόεδρος της οποίας -και πρώην Πρόεδρος του ΣΘΕΒ- κ. Νίκος Ρώμνιος παρέθεσε χρήσιμες επισημάνσεις για την πορεία της κλωστοϋφαντουργίας στην περιοχή και συζήτησε τις αναπτυξιακές προοπτικές της για τα επόμενα χρόνια.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Βιομηχανία Επεξεργασίας Ξύλου ALFA WOOD GROUP, όπου ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Αδαμόπουλος και ο και ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου κ. Θανάσης Γρηγοριάδης, παρουσίασαν τους στόχους του Ομίλου, ο οποίος αναπτύσσει σημαντική διεθνή δραστηριότητα αγγίζοντας το 40% της παραγωγής σε εξαγωγές σε 39 χώρες ενώ πλέον δραστηριοποιείται και στην παραγωγή βιοκαυσίμων και στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Επόμενος σταθμός ήταν ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), όπου τα στελέχη της Γραμματείας συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της νέας Διοίκηση του Συνδέσμου, πιο συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Ρουπακιά, τους Αντιπροέδρους κ.κ. Γιώργο Καρκανιά και Βάιο Μπρέτα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Χρήστο Γιακουβή, και την Γενική Διευθύντρια κ. Έλενα Καματέρη, Τα δύο μέρη παρουσίασαν το γενικό πλαίσιο των δράσεών τους και στη συνέχεια συζήτησαν για την αυξημένη ροή ίδρυσης νέων εταιρειών στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, και τις προκλήσεις που έχει επιφέρει η παγκόσμια οικονομική κρίση και τις οποίες καλούνται οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν μαζί με την ελληνική κυβέρνηση. Κύριο συμπέρασμα της συζήτησης που επικράτησε είναι η  συναντίληψη πως η συνεργασία είναι η δύναμη των εταιρειών και πως η ανάπτυξη των επιχειρήσεων περνάει μέσα από συνέργειες σε όλα τα επίπεδα, καθώς έτσι κάθε εταιρεία αποκτά προστιθέμενη αξία.

Ακολούθως, με την προσθήκη στην ομάδα της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων και των κ. Δημήτρη Λεωνιδάκη, Συντονιστή Θεσσαλίας και κ. Δημήτρη Ντογκούλη, Συντονιστή Γεωργίας της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ και Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ, έγιναν εξειδικευμένες  συναντήσεις εργασίας με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών (ΘΕΣΤΟ), δύο σχήματα που αναδεικνύουν στην πράξη την σύγχρονη έννοια της συνεργασίας στο επιχειρείν.

Στη συνάντηση με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, στην οποία η ΔΟΒ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της κ. Ευθύμιο Φωτεινό και μέλη του Δ.Σ., αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε το παγκόσμιο πρόβλημα της ακρίβειας σε ενέργεια και πρώτες ύλες, καθώς και επίκαιρα ζητήματα άρδευσης με σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγή του βαμβακιού, ενός από τα πιο σημαντικά εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας. Παράλληλα σημειώθηκε πως την τελευταία 3ετία λύθηκαν σημαντικά προβλήματα των αγροτών στην περιοχή με τις καίριες παρεμβάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη γρήγορη ανάδραση σε έκτακτα ζητήματα της αγροτικής παραγωγής στη Θεσσαλία. Τους βαμβακοπαραγωγούς «διαδέχθηκαν» στο τραπέζι της συζήτησης οι παραγωγοί βιομηχανικής ντομάτας του ΘΕΣΤΟ, εκπροσωπούμενοι από τον Πρόεδρο τους κ. Χρήστο Σουλιώτη και ευρεία αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. Στη συζήτηση που ακολούθησε παρουσίαστηκαν η ραγδαία ανάπτυξη του ΘΕΣΤΟ μέσα από εμπορικές συνεργασίες που προωθήθηκαν με επιτυχία σε όλη τη χώρα και στην πρωτεύουσα, καθώς επίσης και τα σχέδιά τους για περαιτέρω επέκταση των υποδομών του Συνεταιρισμού, με την αξιοποίηση παλαιών και την χωροθέτηση νέων υποδομών.

Τα στελέχη της Γραμματείας συναντήθηκαν στη συνέχεια με εκπροσώπους μικρών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί σημαντικά από τους πρόσφατους σεισμούς στη Θεσσαλία. Η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων  από την πρώτη μέρα βρέθηκε δίπλα στις επιχειρήσεις αυτές και διατηρεί μαζί τους τακτική επικοινωνία, ώστε να καταγράφονται τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να επικοινωνούνται προς τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα προτάσεις υποστήριξης τους.

Ιδιαίτερης σημασίας και ενδιαφέροντος ήταν η απογευματινή επίσκεψη της ομάδας της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων στο νέο Πάρκο Καινοτομίας JOIST και στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας όπου, μετά την θερμή υποδοχή του Ιδρυτή του JOIST και Προέδρου του Ινστιτούτου κ. Τάσου Βασιλειάδη και του Υπεύθυνου Λειτουργίας του JOIST κ. Βασίλη Αβραμούδη, έγινε ξενάγηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Πάρκου στις οποίες λειτουργούν ήδη οι πρώτες νεοφυείς επιχειρήσεις και αναμένεται να δημιουργηθούν και να εξελιχθούν νέες συνεργασίες με επίκεντρο την καινοτομία και την νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Στον φιλόξενο χώρο του JOIST, φιλοξενήθηκε επίσης ειδική συνάντηση με τον κ. Τάσο Γούσιο, Πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης & Επικοινωνίας Κεντρικής Ελλάδας, στην οποία συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και σχετικές πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν το προσεχές διάστημα.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Λάρισας της ΝΔ κ. Ηλία Σουφλιά, ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά για τη Δράση «Επιχειρείτε!» αλλά και τη στόχευση της διήμερης επίσκεψης στην κινητοποίηση συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της επικοινωνίας του νέου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τις συνενώσεις εταιρειών και γενικότερα όλες τις δυνητικές μορφές του ‘clustering’.

Στο κλείσιμο της πρώτης ημέρας, στις εγκαταστάσεις του JOIST, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη συνάντηση εργασίας με επαγγελματίες από τον κλάδο παραγωγής και επεξεργασίας βάμβακος στην οποία, εκτός από την ομάδα της Γραμματείας και την διοίκηση του Πάρκου, συμμετείχαν ο κ. Δημήτρης Ζέλος, Προϊστάμενος Πωλήσεων της Αγροτικός Οίκος Σπύρου ΑΕΒΕ, ο κ. Θανάσης Καραΐσκος, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επαρχίας Φαρσάλων «Ο ΕΝΙΠΕΑΣ», και ο κ. Αχιλλέας Μπάρλας, Επικεφαλής της Μονάδας Καινοτομίας στις ΜΜΕ και Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας του Δικτύου ΠΡΑΞΗ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προοπτική διερεύνησης και ανάπτυξης στρατηγικής συνέργειας των εταίρων της εθνικής εφοδιαστικής αλυσίδας βάμβακος με στόχο την παραγωγή ενός ειδικού εθνικού προτύπου αλλά και τελικού προϊόντος, με ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία. Η στρατηγική αυτή συμφωνήθηκε να αποτελέσει αντικείμενο μιας μικτής ομάδας εργασίας που θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα της στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Οι επισκέψεις της Γραμματείας συνεχίστηκαν το Σάββατο με πρώτη στάση στην εταιρεία Papageorgiou Food Service (PFS), μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος στη χώρα. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της, όπου τα στελέχη της Γραμματείας γνώρισαν τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας της επιχείρησης αλλά και τα εξελιγμένα τεχνολογικά και παραγωγικά μοντέλα που ακολουθεί, και ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της PFS κ. Φώτη Παπαγεωργίου στην οποία παρουσιάστηκε η ανοδική πορεία της PFS τα τελευταία 30 χρόνια και συζητήθηκαν και οι σύγχρονες προκλήσεις της επιχείρησης την τρέχουσα περίοδο της ενεργειακής κρίσης.

Η επόμενη στάση ήταν στην Ζυθοποιία Πηνειού, μία αναπτυσσόμενη μικροζυθοποιία που με σύγχρονο branding αποκτά όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των ζυθοποιών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γιώργος Πέτρου ξενάγησε τα στελέχη της Γραμματείας στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας, ενώ ανέπτυξε το σημαντικό ρόλο της εξωστρέφειας της επιχείρησης και των συνεργασιών που έχει αναπτύξει με άλλες μικρο-ζυθοποιίες της χώρας, στην παραγωγή νέων ανταγωνιστικών προϊόντων.

Ακολούθησε επίσκεψη στην βιομηχανία τροφίμων BRETTAS, η οποία επεξεργάζεται, τυποποιεί και εμπορεύεται αγροτικά προϊόντα βιολογικής και συμβατικής καλλιέργειας, ήταν ο επόμενος σταθμός του κλιμακίου. Ο κ. Νίκος Μπρέτας, ιδρυτής της επιχείρησης και ο κ. Βάιος Μπρέτας, Διευθυντής Πωλήσεων της επιχείρησης παρουσίασαν την δραστηριότητα της εταιρείας BRETTAS, με προώθηση παραπάνω από το 90% των προϊόντων στη διεθνή αγορά (ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Σκανδιναβία, Ιαπώνια κ.α.) και συζήτησαν με τα στελέχη της Γραμματείας θέματα και προβληματισμούς αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Μετά από σύντομη διαδρομή στον Θεσσαλικό κάμπο, η ομάδα της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων έκλεισε το διήμερο με δύο παραγωγικές συναντήσεις στην περιοχή των Φαρσάλων. Η πρώτη ήταν στην οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής προϊόντων γάλακτος ΓΑΛΑ MOO IKE και την Φάρμα Τανός. Ο ιδιοκτήτης της φάρμας κ. Κωνσταντίνος Τανός παρουσίασε την πορεία ανάπτυξης της φάρμας, τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός» αλλά και την επανάκαμψη της επιχείρησης που πλέον σχεδιάζει τα επόμενά της βήματα για συνεργασίες και ανάπτυξη στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Η δεύτερη συνάντηση, και τελευταία του διημέρου για τα στελέχη της Γραμματείας, ήταν στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επαρχίας Φαρσάλων, όπου, μετά την ενημέρωση από τον Πρόεδρο κ. Θανάση Καραΐσκο σχετικά με την πορεία του συνεταιρισμού έγινε συζήτηση για την προοπτική και δυναμική ανάπτυξης συνεργασιών με μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής, ως καλή πρακτική που θα διευκολύνει την επιχειρηματική ανάπτυξη αλλά και την εξωστρέφεια και πρόοδο, τόσο των επιχειρήσεων και των κλάδων που εκπροσωπούν όσο και της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλίας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024