Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Τι πρέπει να προσέξεις για μέγιστο όφελος

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Τι πρέπει να προσέξεις για μέγιστο όφελος

Το πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση παλιών και ενεργοβόρων οικιακών συσκευών μπορεί να γίνει ακόμη πιο προσοδοφόρο

Μέχρι τώρα, σίγουρα έχεις ενημερωθεί για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και σε βοηθά να μειώσεις τον λογαριασμό του ρεύματος, αλλά και το οικολογικό σου αποτύπωμα, σε μια περίοδο που και τα δύο έχουν λάβει ακόμη πιο βαρύνουσα σημασία.

Συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης έχεις την ευκαιρία να αποσύρεις παλιές, ενεργοβόρες συσκευές (ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά) και να τις αντικαταστήσεις με νέες, ενεργειακά αποδοτικότερες, με επιδότηση που φτάνει το 30-50% της αξίας τους. Παράλληλα, με την αντικατάσταση είσαι σίγουρος ότι έχεις κάνει τη σωστή επιλογή, αφού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την αγορά σου, θα έχεις ήδη αποσβέσει αυτή τη μικρή οικιακή «επένδυση», μέσω της σημαντικής μείωσης της ενέργειας που καταναλώνεις.

Τι πρέπει να προσέξεις

Τι σημαίνει αυτό; Προκειμένου να είσαι σίγουρος ότι ο νέος οικιακός σου εξοπλισμός θα σε βοηθήσει πράγματι να εξοικονομήσεις ενέργεια, είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθείς στους ειδικούς, που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τις «παγίδες» και να αξιοποιήσεις σωστά αυτή την ευκαιρία. Για παράδειγμα, το Πλαίσιο, εξαιτίας του διαχρονικού του ενδιαφέροντος για τον καταναλωτή, έχει δημιουργήσει μια ειδική γραμμή εξυπηρέτησης για το πρόγραμμα, ενώ και στα φυσικά καταστήματα εκπρόσωποι έχουν αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο, παρουσιάζοντας πιθανούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης των μηνιαίων σου λογαριασμών.

Κρυμμένες παγίδες

Γιατί είναι τόσο σημαντική η σωστή καθοδήγηση; Πρώτα από όλα, επειδή μια οικιακή συσκευή με ενεργειακή κλάση Α++ δεν αποκλείεται να έχει απογοητευτική απόδοση αν δεν διαθέτει και μια σειρά από άλλα χαρακτηριστικά, όπως καλή ποιότητα κατασκευής, που θα διασφαλίζει την ανθεκτικότητά της, αλλά και ισχύ προσαρμοσμένη στις ατομικές σου ανάγκες. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι ένα κλιματιστικό με περισσότερα ή λιγότερα BTU από όσα απαιτούνται για να κρατήσουν τον χώρο σου σε ιδανική θερμοκρασία, θα καταλήξει να «καίει» περισσότερο ρεύμα, ακόμη και αν κατά τα άλλα ανήκει στις «καλύτερες» συσκευές της αγοράς..

.
Αντίστοιχα, από τη στιγμή που μπορείς να αντικαταστήσεις συνολικά έως τρεις οικιακές συσκευές, είναι σημαντικό να εντοπίσεις εκείνες που «επείγουν» περισσότερο (τα λεγόμενα… ενεργειακά βαμπίρ), αλλά και να βρεις την πιο έξυπνη λύση για τις ανάγκες σου. Ίσως ένας χώρος που αυτή τη στιγμή έχει εγκατεστημένα τρία κλιματιστικά παλιάς τεχνολογίας να μπορεί να γίνει «ψυγείο» ή «φούρνος» με μια και μόνο σύγχρονη, ισχυρότερη συσκευή..

Μπες στο σωστό Πλαίσιο

Άλλος ένας λόγος που σε συμφέρει να επιλέξεις για τις αγορές σου ένα μεγάλο και αξιόπιστο brand, όπως το Πλαίσιο, είναι η μεγάλη ποικιλία συσκευών από όλες τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου που διαθέτει, αλλά και η άμεση διαθεσιμότητα και παράδοση της παραγγελίας σου στην πόρτα σου, πολύ γρήγορα. Ταυτόχρονα, το Πλαίσιο σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις τις συσκευές σου από 10€ το μήνα, χωρίς πιστωτική κάρτα, με το πρόγραμμα δόσεων Μήνα-Μήνα, διευκολύνοντάς σε ακόμη περισσότερο. Και φυσικά, το άψογο customer service και η after sales υποστήριξη που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το όνομα της εταιρείας σε απαλλάσσουν από μια σειρά από άγχη για την κοινή σου ζωή με τον νέο σου εξοπλισμό.

Μάθε τα πάντα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024