Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο «Βήμα της Κυριακής»: «Ο Νονός», η θρυλική ιστορία της οικογένειας Κορλεόνε

Στο «Βήμα της Κυριακής»: «Ο Νονός», η θρυλική ιστορία της οικογένειας Κορλεόνε

Βιβλία που έγιναν μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες.

Την Κυριακή με Το Βήμα
Βιβλία που έγιναν μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες.
O Noνός

Η θρυλική ιστορία της οικογένειας του Ντον Κορλεόνε

Εγκλημα και τιμωρία, η αλαζονεία της εξουσίας, το σκοτάδι της ανθρώπινης φύσης και το ακριβό τίμημα του αμερικανικού ονείρου, στο εμβληματικό αριστούργημα του Μάριο Πούζο!

Μια ανατριχιαστικά επίκαιρη παραβολή για το έγκλημα και την τιμωρία, τη Μαφία και το οργανωμένο έγκλημα, το σκοτάδι της ανθρώπινης φύσης και το ακριβό τίμημα του αμερικανικού ονείρου.

Ο Ντον Κορλεόνε θα εκπροσωπεί πάντα ως ανεξίτηλο σύμβολο, το ένα και μοναδικό πρόσωπο της πιο σκοτεινής πλευράς της ανθρώπινης φύσης.

Ενας κόσμος παραδομένος στην υποκρισία, τη διαπλοκή, τον φόβο απέναντι στην αλήθεια, την αλαζονεία της εξουσίας, την τυφλή πίστη στο όνειρο που από κάτω του κρύβει πάντα έναν εφιάλτη.

Ο Ντον Βίτο Κορλεόνε, ο Νονός, είναι καλός οικογενειάρχης, άνθρωπος γενναιόδωρος και λογικός… αλλά επίσης αδίστακτος μαφιόζος, αρχηγός ενός από τα μεγαλύτερα συνδικάτα του εγκλήματος στη Νέα Υόρκη.

Εντούτοις οι μέρες του είναι μετρημένες και το μέλλον της αυτοκρατορίας του, που την έχτισε με αίμα, ίντριγκες και κομπίνες στη διάρκεια μιας πολυτάραχης ζωής, βρίσκεται στα χέρια των τριών γιων του: του αψίθυμου Σόνι, του άβουλου και άστατου Φρέντι και του αδιάφορου Μάικλ, που αρνείται να συμμορφωθεί με την οικογενειακή παράδοση, αλλά θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του μέσα από την προδοσία, την τιμωρία, την εκδίκηση και την απώλεια.

Σε αυτό τον κύκλο αίματος, ωστόσο, τίποτα δεν είναι προσωπικό. Απλώς μπίζνες.

Η οικογένεια του Ντον Κορλεόνε, είναι μία από τις Πέντε Οικογένειες του οργανωμένου εγκλήματος στη Νέα Υόρκη.

Ο γιος του Michael μόλις έχει γυρίσει από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και θέλει να συνεχίσει μια κανονική ζωή. Κάτι το οποίο δεν θέλει ούτε να ακούει ο Ντον καθώς τον προορίζει για αρχηγό της Φαμίλιας του.

Ο Michael τελικά θα αναλάβει την αρχηγία της Φαμίλιας μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του πατέρα του, από άντρες του Sollozzo με τον οποίο και θα ξεκινήσει πόλεμο.

Το μυθιστόρημα θέτει ερωτήματα σχετικά με την προέλευση και τη νομιμότητα της εξουσίας διερευνώντας την ιδέα ότι, όπως το λέει η ρήση του Μπαλζάκ, «Πίσω από κάθε μεγάλη τύχη υπάρχει έγκλημα».

Το μυθιστόρημα επαναπροσδιόρισε το είδος γκάνγκστερ. Ο Πουζό, ανατρέπει τις συμβατικές ηθικές προϋποθέσεις του σωστού και του λάθους,. H συναρπαστική ιστορία για την «οικογενειακή επιχείρηση» του Κορλεόνε και τον ιταλοαμερικανικό πολιτισμό μεταναστών επιβεβαιώνει τον «παράνομο» χαρακτήρα της Αμερικής γενικά.
Παρόλο που ο Νονός έχει καθιερωθεί κυρίως μέσω της τριλογίας της ταινίας, το μυθιστόρημα παραμένει η κινητήρια δύναμη πίσω από τη βιομηχανία του πολιτισμού των όπλων. Είναι το μυθιστόρημα που μας δίνει θρυλικά λόγια όπως «Θα του κάνω μια προσφορά που δεν μπορεί να αρνηθεί» και «Eνας δικηγόρος με το χαρτοφύλακά του μπορεί να κλέψει περισσότερους από εκατό άντρες με όπλα». Πάνω απ’ όλα, ο Godfather του Πουζό παραμένει εξαιρετικά συναρπαστικός!

Το φωτογραφικό υλικό, που έχει χρησιμοποιηθεί στο διαφημιστικό video spot προέρχεται από το Αρχείο Γιάννη Ζουμπουλάκη.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024