Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζελένσκι: Η Μόσχα θέλει να τρομοκρατήσει την Ευρώπη με τις περικοπές φυσικού αερίου

Ζελένσκι: Η Μόσχα θέλει να τρομοκρατήσει την Ευρώπη με τις περικοπές φυσικού αερίου

Εσκεμμένες θεωρεί τις περικοπές αερίου από τη Ρωσία ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος κατηγορεί τη Μόσχα για προσπάθεια τρομοκράτησης των Ευρωπαίων ενόψει χειμώνα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Ukrainian Presidential Press Office via AP) κατηγόρησε απόψε τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί τις περικοπές στη ροή φυσικού αερίου για να σκορπίσει τον τρόμο στην Ευρώπη και προέτρεψε την ΕΕ να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

«Γίνονται εσκεμμένα»

«Oλα αυτά γίνονται εσκεμμένα από τη Ρωσία για να κάνει όσο το δυνατόν πιο δύσκολη την προετοιμασία των Ευρωπαίων ενόψει του χειμώνα. Και αυτός είναι ένας ανοικτός πόλεμος φυσικού αερίου που διεξάγει η Ρωσία κατά μιας ενωμένης Ευρώπης», δήλωσε.

Δείτε ακόμα – Λαβρόφ: Η Μόσχα επιδιώκει την ανατροπή της κυβέρνησης στο Κίεβο – Σκληραίνει τις θέσεις της η Ρωσία

«Δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει με τους ανθρώπους, πόσο θα υποφέρουν από την πείνα λόγω του αποκλεισμού των λιμανιών ή από το ψύχος του χειμώνα και τη φτώχεια. Ή από την κατοχή. Αυτές είναι απλώς διαφορετικές μορφές τρομοκρατίας», συμπλήρωσε ο ουκρανός πρόεδρος.

Αντίποινα της Μόσχας

Η νέα μείωση στη ροή του φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 εκλαμβάνεται ως αντίποινα της Μόσχας στις ευρωπαϊκές χώρες για την υποστήριξή τους στο Κίεβο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας υποστήριξε ότι ο εκβιασμός της Μόσχας με το φυσικό αέριο συνιστά «κίνητρο για να είναι πολύ ισχυρότερο το όγδοο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ» σε βάρος της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024