Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου για φωτιές: Δεν θριαμβολογούμε, έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι

Οικονόμου για φωτιές: Δεν θριαμβολογούμε, έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι

Τι είπε για μία σειρά θεμάτων για τις ενέργειες της κυβέρνησης.

Εικόνα από το μέτωπο των πυρκαγιών στη Λέσβο και τον Έβρο έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Στη Δαδιά η προσπάθεια εστιάζεται στο νοτιαδοτικό μέτωπο για να αναχαιτιστεί η πυρκαγιά πριν το σκληρό πυρήνα Α1.Εκεί βρίσκεται ο κ. Στυλιανίδης συντονίζοντας το σύνολο του κρατικού μηχανισμού.

Έχουμε την πυρκαγιά που ξεκίνησε στο Σταυρό της Λέσβου, ενώ έχουν εκδηλωθεί 143 πυρκαγιές τον τελευταίο τριήμερο. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο και να μπορεί ο κρατικός μηχανισμός να ανταποκρίνεται σε κάθε περίπτωση», ανέφερε ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας πως τώρα είναι η ώρα της προσπάθειας καθώς έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι μπροστά μας και μία δύσκολη περίοδο.

Ολοκληρώνεται η αναβίωση στο Μάτι

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση της αναβίωσης της περιοχής του Μάτι με αφορμή και την συμπλήρωση 4 ετών από την φονική πυρκαγιά.

«Η κυβέρνησή μεριμνά για την πλήρη αποκατάσταση της ζωής στο Μάτι», επισήμανε.

Διπλασιάζονται οι δικαιούχοι στο Τουρισμός για όλους

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε πως μέσα στο πλαίσιο της πίεσης που έχουν διαμορφώσει οι συνεχόμενες κρίσεις, οι δυνατότητες φυγής και αποφόρτισης είναι κομβικής σημασίας για μεγάλη μερίδα πληθυσμού.

« Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε των διπλασιασμό των δικαιούχων στο «Τουρισμός για όλους».Τα νέα voucher θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιούνιο του 2023», είπε.

Σχετικά για τις πιθανότητες για εμπρησμό στις φωτιές που εκδηλώθηκαν, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως όλα διερευνούνται. «Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως υπάρχουν κάποια περιστατικά που οδηγούν και προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα στην Ηλεία έχουμε πάρα πολλές φωτιές και σε αυτό θα αναφερθεί και ο κ. Θεοδωρικάκος που βρίσκεται στην περιοχή», σημείωσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε πως η ρύθμιση για την αύξηση διάρκειας των διαβατηρίων σε 10 έτη, θα αφορά όσα διαβατήρια εκδοθούν μετά την εξέδωση της συγκεκριμένης ρύθμισης (σσ. και δεν θα αφορούν τα παλιά).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024