Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σπάτα: Αυτό είναι το μοιραίο ελικόπτερο που διαμελίστηκε ο 21χρονος Βρετανός - Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Σπάτα: Αυτό είναι το μοιραίο ελικόπτερο που διαμελίστηκε ο 21χρονος Βρετανός – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του θανατηφόρου περιστατικού

Αδιανόητη τραγωδία σημειώθηκε, το βράδυ της Δευτέρας στα Σπάτα, όπου νεαρός Βρετανός έχασε τη ζωή του μετά από δυστύχημα με ελικόπτερο.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος, είχε μισθώσει με άλλους τρεις Άγγλους φίλους του το ελικόπτερο για να μετακινούνται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών σε νησιά του Αιγαίου.

Το εναέριο μέσο ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα, ωστόσο φαίνεται ότι δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας και ο νεαρός βρέθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πολύ κοντά στον έλικα του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να διαμελισθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα άλλα τρία άτομα είναι καλά στην υγεία τους, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Δείτε εικόνες από το INTIME

Πώς συνέβη η τραγωδία

Παρέα Βρετανών επέστρεφαν με δύο ιδιωτικά ελικόπτερα από τη Μύκονο όπου είχαν κάνει τις διακοπές τους σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα. Μετά την αποβίβαση, σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407 της εταιρείας Superior Air, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad που βρίσκεται στο άκρο του πολυχώρου Λώλου στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του 21χρονου που έχασε τη ζωή του.

Μετά την προσγείωση του Bell 407, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από το χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο Ελευθεριος Βενιζέλος.

Ο άτυχος 21χρονος από τη Βρετανία είχε μόλις βγει από το ελικόπτερο. Υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί χτύπησε στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου το οποίο βρισκόταν εν λειτουργία και περιστρεφόταν ακόμη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Το δεύτερο ελικόπτερο, όπου επέβαιναν οι γονείς του 21χρονου Βρετανού ακολουθούσε και δεν είχε ακόμη προσγειωθεί όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα. Οι δύο χειριστές επικοινώνησαν μετά το δραματικό περιστατικό και ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου ζήτησε και έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου οι Βρετανοί να μην καταρρεύσουν βλέποντας το τρομακτικό γεγονός.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024