O καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», είπε χαρακτηριστικά: «Θα έλεγα ότι ίσως καθυστέρησε κιόλας ο ΠΟΥ (…) Είναι ένας κίνδυνος που έπρεπε να σημανθεί. Κυρίως για να αναβαθμιστούν οι φορείς δημόσιας Υγείας των κρατών, προληπτικά».
Πώς κολλάει ο ιός
«Ο ιός φαίνεται να κολλάει με την επαφή. Επομένως φαίνεται ότι θα σημάνει μια μικρότερη διασπορά, με πιο αργή μετάδοση και διευκολύνει τη στρατηγική μας στο ατομικό επίπεδο προστασίας» είπε ακόμη, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζανάκης.
Ερωτηθείς για την κατάσταση με την πανδημία του κοροναϊού και την αύξηση των κρουσμάτων, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Αυτή την εβδομάδα ήταν αυτή της κορύφωσης (…) Αυτοί που αρρωσταίνουν είναι πάνω από 80 – 85 ετών. Μπαίνουν στο νοσοκομείο απορρυθμισμένοι από άλλα νοσήματα. Έχουμε μια σχετική αύξηση στους θανάτους, περί τους 35 ανά ημέρα».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων