Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα… ψιλά γράμματα της συμφωνίας του Ντόρσεϊ με τους Μάβερικς

Τα… ψιλά γράμματα της συμφωνίας του Ντόρσεϊ με τους Μάβερικς

Ο Ντόρσεϊ υπέγραψε στους Ντάλας Μάβερικς, αυτό ομως δεν σημαίνει ότι τον Οκτώβρη δεν μπορεί να… επιστρέψει.

Ο Τάιλερ Ντόρσει κατάφερε κι έκανε πράξη τη μεγάλη του επιθυμία, να πραγματοποιήσει την επισρτοφή του στο NBA. Ο ομογενής γκαρντ αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό και εξαργύρωσε την εξαιρετική του σεζόν με τους νταμπλούχους Ελλάδας υπογράφοντας με τους Ντάλας Μάβερικς.

Η ομάδα του Λούκα Ντόντσις, ανακοίνωσε σήμερα (24/7) τη συμφωνία μέσω ανάρτησης στο twitter.

Έτσι θα ταξιδέψει και πάλι για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου θα αγωνιστεί για τρίτη σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. Οι λεπτομέρειες φυσικά του deal έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς η συμφωνία των δύο πλευρών έγινε με βάση το Two-Way contract και το πόσο μακρύ θα είναι το μέλλον του Ντόρσεϊ στο Ντάλας δεν είναι καθόλου βέβαιο.

Τι είναι το Two-Way contract

Σύμφωνα με τον ορισμό που δίνει η G League (η δευτερεύουσα κατηγορία του NBA), οι ομάδες του NBA μπορεί να έχουν στην κατοχή τους μέχρι 2 παίκτες με συμβόλαια Two-Way, οι οποίοι θα περάσουν το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στην G League και όχι περισσότερες από 45 ημέρες με τις πρώτες τους ομάδες.

Μόνο οι παίκτες που δεν έχουν παραπάνω από τέσσερις σεζόν στο πρωτάθλημα μπορούν να υπογράψουν το συμβόλαιο, το οποίο έχει διάρκεια για μια ή δύο σεζόν.

Επιπλέον οι Two-Way παίκτες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα play off εκτός κι αν κατά τη διάρκεια της σεζόν το συμβόλαιό τους μετατραπεί σε πλήρες.

Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, τα συγκεκριμένα συμβόλαια αξίζουν το μισό από αυτό του μίνιμουμ συμβολαίου ενός rookie- δηλαδή σχεδόν 500.000 ευρώ. Αρχικά το ποσό ήταν αντίστοιχο με τους αγώνες που έπαιζε ο κάθε παίκτης στις δύο κατηγορίες, πλέον όμως είναι στάνταρ για όλη τη σεζόν.

Αυτά επιδιώκει ο Ντόρσεϊ

Στη περίπτωση λοιπόν του Τάιλερ Ντόρσεϊ τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού θα έχει δικαίωμα να παίξει το πολύ σε 50 παιχνίδια των Μάβερικς, ενώ το υπόλοιπο διάστημα του συμβολαίου του θα αγωνίζεται με τη θυγατρική τους ομάδα, τους Τέξας Λέτζεντς, στην G League.

Φυσικά είναι στο χέρι του ίδιου να καταφέρει να πείσει με τις εμφανίσεις του τους ιθύνοντες της ομάδας να του προσφέρουν κανονικό συμβόλαιο για παρουσία στο NBA.

Κάτι φυσικά που δεν είναι και τόσο εύκολο. Η σεζόν ξεκινά τον Οκτώβριο, με τις ομάδες να έχουν το δικαίωμα να «κόψουν» παίκτες και να ολοκληρώσουν τα ρόστερ τους μέχρι τις 18/10, συνεπώς υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο τον Οκτώβρη ο Ντόρσεϊ να είναι και πάλι σε αναζήτηση ομάδας.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως ένας από τους κύριους λόγους που ο Ντόρσεϊ επιθυμούσε διακαώς να βρει κάποιο συμβόλαιο στην Αμερική είναι και η σύνταξη του NBA. Ο 26χρονος γκαρντ έχοντας ήδη στο βιογραφικό του δύο σεζόν με ομάδες της λίγκας, εάν συμπληρώσει και τρίτη θα αποκτήσει το δικαίωμα στη σύνταξη, την οποία φυσικά θα πάρει πολλά χρόνια μετά από το τέλος της καριέρας του.

Με λίγα λόγια αν ο Ντόρσεϊ παίξει για τρίτη σεζόν στο NBA (έστω και σε έναν επίσημο αγώνα), γυρίσει στο Πανεπιστήμιο και πάρει πτυχίο και περιμένει να φτάσει σε ηλικία 62 ετών, θα λάβει σύνταξη 90.000 δολαρίων ετησίως. Και από εκεί και πέρα, για κάθε έξτρα σεζόν θητείας του στη Λίγκα, αυτό το ποσό θα αυξάνεται μέχρι το μάξιμουμ που είναι τα 215.000 δολάρια.

Οι προηγούμενες θητείες του στο NBA

Πριν κάνει το βήμα και δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη, ο Ντόρσεϊ αγωνίστηκε δύο φορές με ομάδες του NBA.

Τη σεζόν 2017/18 έπαιξε στους Ατλάντα Χοκς, έχοντας 7.2 πόντους με 39.3% στο δίποντο, 36.2% στο τρίποντο, 71.4% στις βολές, 2.3 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ ανά 17.4 λεπτά σε 56 αγώνες.

Η επόμενη περίοδος τον βρήκε ανάμεσα σε Ατλάντα και Μέμφις Γκρίζλις με τους οποίους εντυπωσίασε καθώς είχε 9.8 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και σχεδόν 2 ασίστ ανά 21.3 λεπτά.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024