Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Τελευταία βουτιά στην θάλασσα για 52χρονο στο Ρέθυμνο

Κρήτη: Τελευταία βουτιά στην θάλασσα για 52χρονο στο Ρέθυμνο

Γιατρός προσπάθησε να τον επαναφέρει, αλλά ήταν ήδη αργά

Ακόμη ένας θάνατος στη θάλασσα, σημειώθηκε πριν λίγο στην Κρήτη.

Ειδικότερα , την τελευταία του πνοή άφησε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, ένας 52χρονος Τσέχος τουρίστας στον Πλακιά Ρεθύμνου, όπου έκανε το μπάνιο του.

Στη χώρα μας οι θάνατοι από πνιγμό στη θάλασσα φτάνουν τους 400 ετησίως

Ο άτυχος άντρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την θάλασσα και γιατρός που βρισκόταν στην παραλία του έκανε ΚΑΡΠΑ με την ελπίδα να τον σώσει. Ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν και η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για την ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένας άνθρωπος πεθαίνει από πνιγμό παγκοσμίως περίπου κάθε 90 δευτερόλεπτα, ενώ πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο είναι ακόμη συχνότερο (ένας άνθρωπος κάθε 30 δευτερόλεπτα), δεδομένου ότι δεν δηλώνονται/καταγράφονται όλα τα περιστατικά.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), περισσότεροι από 350 έως 400 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από πνιγμό ετησίως, με την αναλογία αντρών: γυναικών να είναι 3:1.

Δυστυχώς, κάθε χρόνο στη χώρα μας πνίγεται και ένας σημαντικός αριθμός παιδιών και εφήβων (περίπου 10 παιδιά και έφηβοι). Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, στην Ελλάδα, μια χώρα που περιτριγυρίζεται από θάλασσα, ένα μεγάλο ποσοστό κατοίκων (αγγίζει ακόμη και το 60%, όπου σημαντικό ποσοστό αυτών είναι παιδιά και έφηβοι) δεν γνωρίζει πώς να κολυμπά και πώς να τηρεί βασικούς κανόνες ασφαλείας με στόχο την αποφυγή των πνιγμών.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024