Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Top 10: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι free agents της Euroleague

Top 10: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι free agents της Euroleague

Πολλοί σημαντικοί παίκτες βρίσκονται στην λίστα της free agency στην εφετινή Euroleague. Από τον Ερτέλ μέχρι τον παραλίγο MVP Mπέικον η λίστα.

Οι μεταγραφές στην Euroleague σιγά σιγά ολοκληρώνονται. Οι 18 ομάδες κλείνουν η μια μετά την άλλη τα ρόστερ τους όμως ακόμα υπάρχουν παίκτες τέτοιου επιπέδου ώστε να δώσουν πολύτιμες λύσεις στα προβλήματα των ομάδων.

Παίκτες σκόρερ όπως ο Ντιλείνι, απίστευτοι δημιουργοί όπως ο Ερτέλ και παίκτες ομάδας όπως ο Κρις Σίνγκλετον βρίσκονται σε αυτό το Top10 των free agents της Euroleague. Το10.gr τους βρήκε και σας τους παρουσιάζει.

Τόμας Ερτέλ

Ο Γάλλος γκαρντ μετά από την πολύ πετυχημένη σεζόν με την Ρεάλ Μαδρίτης, αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας και στις λεπτομέρειες έχασε την Euroleague ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Το προσόν του οι ασίστ αφού είναι ο 4ος πασέρ όλων των εποχών στην Euroleague με 1340 και 2ος σε ασίστ ανά αγώνα με 5,3. Το κασέ του δεν είναι υψηλό αφού βρέθηκε μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό των εσόδων – εξόδων αλλά η νέα εποχή στους πράσινους δεν ολοκλήρωσαν την συμφωνία.

Μάλκομ Ντιλέινι

Αν μια ομάδα ψάχνει έναν σκόρερ ολκής τότε η περίπτωση του πρέπει να μπει πρώτη στην λίστα. Το φονικό του ένστικτο μαζί με την γρήγορη εκτέλεση είναι ένα μίξ πολύ σπάνιο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Με αυτά άλλωστε είχε πάει μετά την Λοκομοτίβ Κουμπάν στο ΝΒΑ και στους Χόκς ως βασικό 2αρι. Το μειονέκτημά του, οι αρκετοί τραυματισμοί που βγάζει πλέον ο 33χρονος Αμερικανός και το υψηλό κασέ του που ξεπερνάει το 1.2 εκατ ευρώ.

Πιέρια Χένρι

Για τον Πιέρια Χένρι δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Πέρυσι ήταν στην λίστα για τους καλύτερους αμυντικούς της Euroleague. Ταυτόχρονα δεν του λείπει το επιθετικό κομμάτι με πολύ καλό πρώτο βήμα και αρκετά καλό διάβασμα του παιχνιδιού, γεγονός που τον κάνει πολύ καλό δημιουργικά.

Στην περίπτωση του Χένρι όμως εμπλέκεται η Φενερμπαχτσέ αφού ο Σενεγαλέζος γκαρντ αποδεσμεύτηκε με ΝΒΑ out συνεπώς για να αποκτηθεί από μια ομαδα Euroleague θα πρέπει να πληρώσει τους Τούρκους ενώ αν είναι η εκλεκτή ομάδα από την Ισπανία εκεί τα δικαιώματά του ανήκουν στην Μπασκόνια. Χαμός στο ίσιωμα δηλαδή.

Λεο Βέστερμαν

Ο Γάλλος γκαρντ αποδεσμεύτηκε από την Μονακό αφού οι Μονεγάσκοι έχουν κάνει all in για μια θέση στο επόμενο final 4. Αρκετά καλός δημιουργικά και αμυντικά όμως στην επίθεση τα βρίσκει σκούρα ώρες ώρες. Είναι όμως ένας παίκτης πολυεργαλείο, φθηνός και μπορεί να κουμπώσει σε οποιοδήποτε ρόλο κάποιος του αναθέσει. Στην ουσία μιλάμε για ένα γαλλικό… κλειδί.


Ντουέιν Μπέικον

Ο πιο all around παίκτης της λίστας. Ο πρώην forward του Ορλάντο πέρασε την άλλη άκρη του Ατλαντικού για χάρη της Μονακό. Έβγαλε μάτια καθ’ όλη την διάρκεια της Euroleague και παραλίγο να στείλει τους Γάλλους στο Final 4. Φοβερός σουτερ, φοβερή φυσική κατάσταση, τακτικά πολύ σωστός. Αλλά έχει 2 πολύ σημαντικά μειονεκτήματα. Αρχικά ο χαρακτήρας του δεν είναι και ο καλύτερος και πλέον το κασέ του υπερβαίνει το 1,5 εκατ ευρώ πόσο που λίγες ομάδες μπορούν να δώσουν.

Τζέφρι Τέιλορ

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Έτσι μετά από 7 έτη ο 33χρονος πλέον ψηλός και με 463 συμμετοχές με την φανέλα της Ρεάλ οι δρόμοι τους χώρισαν. Αρκετά αλτικός, καλός στο τρίποντο και πολύ επιθετικός σε κάθε διεκδικούμενο ριμπάουντ μπορεί ακόμα να προσφέρει ποιοτικά λεπτά σε μια ομάδα επιπέδου Euroleague.


Τορνίκε Σενγκέλια

Ο Γεωργιανός ψηλός έμεινε ελεύθερος από την Βίρτους Μπολόνια που άνηκε μέχρι πρότινος. Η αξία του γνωστή αφού το 2020 η ΤΣΣΚΑ είχε πληρώσει παραπάνω από 1,5 στην Μπασκόνια για την παραχώρησή του. All around παίκτης με πολύ καλό διάβασμα των φάσεων και γρήγορα πλάγια βήματα. Σίγουρα για όποιον ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει θα αποτελεί την βασική λύση στο «4» αφού είναι παίκτης που ανεβάζει επίπεδο την εκάστοτε ομάδα.


Ντεσόν Τόμας

Ο Αμερικανός μετά την θητεία του στην Μπάγερν έμεινε ελεύθερος και ψάχνει το νέο σταθμό της καριέρας του. Πολύ καλός επιθετικός, στοιχείο που έχει αποδειχθεί στην θητεία του στον Παναθηναϊκό αλλά στην άμυνα είναι αρκετά μέτριος. Όμως ο 31χρονος forward μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις σε κάθε επιθετικό πλάνο πράγμα δυσεύρετο για έναν free agent.


Κρις Σίγκλετον

Μετά από 3 χρόνια παρουσίας στην Έφες, ο Κρις Σίγκλετον κυκλοφορεί ελεύθερος με τα ρεπορτάζ να λένε πως είναι κοντά στον Ερυθρό Αστέρα. Πολύ καλός παίκτης γενικότερα, ανεβαίνει και στο «5» σε ευέλικτα σχήματα όμως έχει και φανατικούς εχθρούς αφού πολλές φορές δείχνει μια προσωπικότητα ενός αδιάφορου μπασκετμπολίστα που στην στατιστική δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Μέτριο το κασέ του κοντά στα 800 χιλιάδες με 1 εκατ. δολλάρια.

Ζόφρι Λοβέρν

Ο Γάλλος ψηλός έμεινε ελεύθερος από την Ζαλγκίρις και πολλές ομάδες τον διεκδικούν. «Θωρηκτό» κάτω από το καλάθι και με την εμπειρία του από τα 4 έτη στο ΝΒΑ είναι πολύ καλή λύση για οποιαδήποτε ομάδα τον αποκτήσει. Προσφέρει σε άμυνα και επίθεση όμως τον τελευταίο χρόνο έπαιξε ελάχιστα αφού ένα πρόβλημα στον ώμο δεν του επέτρεψε να δώσει το παρών σε πολλά παιχνίδια με τους Λιθουανούς.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024