Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάτι: Το απόγευμα του Σαββάτου η κεντρική εκδήλωση για τα τέσσερα χρόνια από τη φονική πυρκαγιά

Μάτι: Το απόγευμα του Σαββάτου η κεντρική εκδήλωση για τα τέσσερα χρόνια από τη φονική πυρκαγιά

Μια τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Το καλοκαίρι του 2018 η Ελλάδα βυθίστηκε στο πένθος ενώ ο θρήνος και οι εικόνες της καταστροφής από την πυρκαγιά στο Μάτι, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όλων.

Στην τραγωδία αυτή έχασαν συνολικά τη ζωή τους 102 άνθρωποι εκ των οποίων 48 γυναίκες, 43 άνδρες, 11 παιδιά (1 νήπιο). Το νεότερο θύμα ήταν 6 μηνών και το γηραιότερο 93 χρονών.

Οι εκδηλώσεις μνήμης

Στις εκδηλώσεις μνήμης της ανείπωτης τραγωδίας που έπληξε το Μάτι στις 23 Ιουλίου του 2018, καλούν συγγενείς των θυμάτων, φορείς και η οργανωτική επιτροπή.

“Το Σάββατο 23/7/22, σας καλούμε να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις της 4ης μαύρης επετείου, από τη φονική πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική», είναι το μήνυμα που απευθύνεται σε όλη την επικράτεια. Η παρουσία του κόσμου θα δώσει δύναμη στο Μάτι να συνεχίσει τον αγώνα αναγέννησης του.

Η συμμετοχή σας θα δυναμώσει τη φωνή μας, ώστε το έγκλημα να μην μείνει χωρίς τιμωρία και η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της, τιμώντας τη μνήμη των 102 νεκρών, αλλά και τα εκατοντάδες θύματα, που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Η φετινή επέτειος σηματοδοτεί τον τετραετή αγώνα μας, προκειμένου η Ιστορία να συναντηθεί, στις αίθουσες των Δικαστηρίων με την Αλήθεια της αποφράδας εκείνης ημέρας.

Ό,τι συνέβη στις 23 Ιουλίου 2018, δεν αφορά μόνον τους κατοίκους των 5 πυρόπληκτων περιοχών. Δυνητικά, όλοι είμαστε υποψήφια θύματα μιας καταστροφής, εφόσον οι μηχανισμοί του κράτους δεν μας προστατεύουν, όπως είναι υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα και τους νόμους.

Για το λόγο αυτό πρέπει να καταδικάσουμε και να αποτρέψουμε τις συνθήκες, οι οποίες ευνοούν παρόμοια εγκλήματα, οδηγώντας σε εκατόμβες θυμάτων.

Η ώρα της Αλήθειας πλησιάζει και πρέπει όλοι να δώσουμε το δυναμικό μας ‘παρών’! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μας ακούσουν” αναφέρουν στο κάλεσμά τους.

Το απόγευμα η κεντρική εκδήλώση

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 18:30, στο Μνημείο των Θυμάτων, στο Νέο Βουτζά:

• Με επιμνημόσυνη δέηση, η οποία θα τελεστεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, κ. Κύριλλο,

• Προσκλητήριο νεκρών.

• Τη σιγή του ενός λεπτού, θα ακολουθήσουν οι νότες, από το βιολί του γνωστού καλλιτέχνη Γιώργου Στρατάκη, αφιερωμένες στις ψυχές των αγαπημένων μας.

• Κατάθεση λουλουδιών και στεφάνων.

Στη συνέχεια, περπατώντας στο δρόμο της φωτιάς, θα φτάσουμε στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο (Ν.Α.Ο.Μ.Α.), στο Μάτι, όπου θα γίνει η κεντρική εκδήλωση στις 19:30.

Επιμνημόσυνες δεήσεις ψέλνονται από το πρωί του Σαββάτου, μετά το πέρας της Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στο Νέο Βουτζά, και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου- Αγίου Θωμά & Αγίου Πορφυρίου, στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Το κάλεσμα απευθύνουν οι Εκπρόσωποι Συγγενών Θυμάτων, Εγκαυματιών και Φορέων από το Νέο Βουτζά, τον Προβάλινθο, το Μάτι, την Αμπελούπολη και το Κόκκινο Λιμανάκι.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024