Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στον τελευταίο όροφο ενός ουρανοξύστη 17 ορόφων στο Βόρειο Γούλιτς, στο ανατολικό Λονδίνο. Στο σημείο βρέθηκαν δεκαπέντε πυροσβεστικά οχήματα με 125 πυροσβέστες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Fire in a top floor flat along Factory Road E16. The smell of smoke is so so strong Hoping everyone got out#Newhampic.twitter.com/xTH6ZK3t9M
Στα πλάνα που ανήρτησε η πυροσβεστική στο Twitter φαίνεται ο πυκνός καπνός που βγαίνει από το διαμέρισμα επί της οδού Μάνγουντ, κοντά στο αεροδρόμιο. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν έως τώρα άγνωστα.
Σημειώνεται πως η Βρετανία διανύει τις πιο ζεστές μέρες της με την θερμοκρασία να έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, η Πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε πως βίωσε την πιο δύσκολη ημέρα της μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς οι θερμοκρασίες-ρεκόρ που καταγράφονταν στην πόλη οδήγησαν στο ξέσπασμα πολλών πυρκαγιών.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της βρετανικής πρωτεύουσας, τον Σαντίκ Καν, συνήθως η πυροσβεστική δέχεται μέχρι και 500 κλήσεις την ημέρα αλλά την Τρίτη ξεπέρασαν τις 2.600.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας